Swedbank: kalleid kasutatud sõidukeid lisandub üha vähem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank.
Swedbank. Foto: Toomas Huik / Postimees

Kuigi uusi sõidukeid võeti lühikeses veebruaris arvele ootuspärane ja tavaline hulk ehk 1424 tükki, on eelmise aasta lõpus alguse saanud langustrend kallite kasutatud sõidukite osas jätkumas - käesoleva aasta veebruaris esmaregistreeriti 1661 kasutatud sõidukit, kirjutab Swedbanki autosektori juht Marko Kiisa.
 

Aasta 2 esimese kuuga on sisse toodud 554 kasutatud sõidukit ehk 14% vähem kui eelmisel aastal sama ajaga. Selle trendi taga on Kiisa hinnangul tõenäoliselt Maksu- ja Tolliameti, Maanteeameti, Tarbijakaitseameti ja liisingfirmade ühistegevus käibemaksupettuste ennetamisel ja tõkestamisel.

Uute sõidukitena lisandus teedele 2 esimese kuuga 3046 sõidukit, mida on 31 sõiduki ehk 1% võrra vähem kui aasta tagasi. Veebruaris moodustasid väga võrdse esikolmiku Honda CR-V (65), Nissan Qashqai (64) ja Toyota RAV4 (63); markidest troonisid Toyota, Nissan ja Renault.

Käesolevaks aastaks ootab Swedbank autoturul üsna sarnast või veidi paremat tulemit kui eelmisel aastal, kui registreeriti 19695 uut sõidukit. Seda põhjusel, et nii positiivses kui negatiivses suunas toimivad mõjurid on valdavalt jäänud samaks: leidub väga palju ja häid müügipakkumisi nii uute kui vanade mudelite hulgas ning liisingfinantseerimine püsib kättesaadav ja soodne. Teiselt poolt mõjub negatiivselt ettevõtjate vähene investeerimiskindlus ja teatav ebakindlus Euroopa majandustrendis.

«Jälgime huviga, kas kallite kasutatud sõidukite vähenev sissetoomine hakkab Eesti autoostja valikuid mõjutama sama palju maksvate uute, kuid tagasihoidlikemate markide ja mudelite suunas,» ütles Kiisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles