Volkswagen plaanib 6000 eurost odavautot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswageni logo
Volkswageni logo Foto: SCANPIX

Saksamaa meedia teatel on Volkswageni nõukogu eeloleval suvel andmas nõusolekut Volkswageni uue odavautode brändi sünniks, vahendab Auto24 Autocari.

Pika viivituse põhjuseks on olnud küsimus, kuidas siduda Volkswageni autodele omased standardid odavautodelt oodatava madala hinnaga. Hetkel on siiski juba jõutud tasemele, kus projekt on sobiv edastamiseks Volkswageni nõukogule.

Juhul, kui nõukogu annab oma õnnistuse, võiks esimene odavauto olla valmis klientide vastuvõtuks kas 2016. või 2017. aastal.

Esimese odavauto hind peaks jääma 6000 euro piiresse ning selle peamise sihtturuna nähakse Hiinat. Sobivad turud on ka India, Ladina-Ameerika, Ida-Euroopa, Baltimaad ja Aafrika.

Praegu pole veel ka selge, millist nime need autod kandma hakkavad. Volkswageni kontsernil on varasemast varuks sellised kaubamärgid nagu DKW, NSU ja Wanderer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles