Toyota kutsub Eestis tagasi üle 600 auto

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yarised tehases. Illustratiivne foto.
Yarised tehases. Illustratiivne foto. Foto: Koji Sasahara/AP

Ülemaailma kutsub Toyota tagasi 6,39 miljonit autot, millel parandatakse istmete ja roolisüsteemidega seotud vead. Eestis ulatub teenindust vajavate sõidukite arv üle 600.

Toyota Baltic AS müügijärgse teeninduse juht Marek Maide kinnitas, et Toyota kuulutas välja hiljuti kolm teeninduskampaaniat.
Üks puudutab osa sõidukitest Toyota Yaris (2005 - 2010) ja Toyota Urban-Cruiser (2008 - 2010).

«Osal sõidukil võib juhiistme (kolmeukselisel Yarisel ka kõrvalistme) lukustusmehhanismi vedru puruneda, kui istet on sagedasti ette-taha suunas liigutatud. Seejärel ei pruugi lukustusmehhanism vedru võimaliku purunemise tõttu istet kindlalt fikseerida,» selgitas Maide põhjust. Eestis puudutab see kampaania kokku 43 sõidukit.

Teatud sõidukitel võivad rooli sagedasel ja jõulisel lõpuni keeramisel tekkida roolisamba metallist kinnitussõlme praod. «Selle tõttu võib teatud tingimustel roolisamba kinnitus puruneda ja rool fikseeritud positsioonist alla liikuda. Remondi käigus paigaldatakse roolisamba kinnitussõlmele spetsiaalne tugevdusplaat ning pragude olemasolul vahetatakse välja terve roolisammas,» rääkis Maide teisest kampaaniast. Eestis puudutab see kokku 583 autot

Roolisamba kinnitusprobleemid puudutavad automarke nagu Toyota Yaris (2005 - 2010) ja Toyota Urban Cruiser (2008 - 2010).

Teatud sõidukitel võib roolisamba konstruktsioonis asetsev turvapadja kaabli kinnitus oma kuju ja paigutuse tõttu hõõruda vastu kaablit ning äärmisel juhul võib selle tagajärjel kaabel puruneda. Turvapadja kaabli purunemisel lakkab töötamast juhi turvapadi ning armatuurlaual süttib turvapadja rikketuli. Turvapadja rikketule süttimisel tuleb kindlasti pöörduda Toyota esinduse poole.

Täpne Eestis olevate sõidukite arv on hetkel täpsustamisel. Probleem puudutab järgmisi autosid: Toyota Land Cruiser 150 (2009 - 2010), Toyota RAV4 (2005 - 2008), Toyota Hilux (2005-2010).

«Kõikide ülalmainitud kampaaniatesse kuuluvate sõidukite klientidega võetakse personaalselt ühendust ja lepitakse kokku neile sobilik kontrolli ja remondi aeg. Kõik tööd teostatakse klientidele tasuta ning kampaaniatel ei ole ajalist piirangut. Kui nimetatud Toyota mudelite omanikel tekib küsimusi kampaania kohta, siis palume pöörduda info saamiseks oma Toyota esinduse poole,» lisas Maide.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles