Tänasest toetab riik ka rendiakuga elektriauto ostu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriauto
Elektriauto Foto: Karli Saul/SCANPIX

Alates tänasest jõustuvad elektriautode ostutoetuse eraldamise tingimusi ja korda sätestava määruse muudatused, mille kohaselt asutakse ELMO programmist toetama ka akude renti koos elektriauto soetamisega, teatas Kredex.

Kui elektriauto soetamisel aku renditatakse, siis peab aku rendileping olema sõlmitud vähemalt viieks aastaks. Muudatuse eesmärk on võimaldada täiendavate elektriautotootjate Eesti turule tulekut ning suurendada konkurentsi ja tarbijate valikuvabadust elektriauto soetamisel.

Määruse muutmisel täpsustati ka mõisteid, kirjutati selgemaks elektriauto ostutoetuse taotlejale esitatavaid tingimusi, sätestati elektriautode müüjatele ning liisingupakkujatele lisanõudeid.

Määruse muudatustega vähendatakse samuti juriidiliste isikute võimalust soetada riigi toetuse abil suuri koguseid sõidukeid. Juriidiline isik saab edaspidi taotleda toetust kuni viie elektriauto soetamiseks ning mittetulundusühingust taotleja kuni kahe elektriauto soetamiseks.

Kuna ostutoetuse eesmärk on vähendada Eesti transpordisektori CO2 ja teiste saasteainete emissiooni ning üks ostutoetuse saamise tingimusi on soetatud elektriauto kasutamine viie aasta jooksul, siis reguleeritakse määrusega selgelt nõue võtta sõiduk arvele Eesti liiklusregistris.

Elektriautondust eestvedava ELMO programmi eesmärk on toetada elektriautode kasutusele võttu Eestis. Programmi raames on rajatud 163 kiirlaadijast koosnev laadimisvõrgustik, antud ostutoetust ligi 400 elektriauto ostmiseks ning käivitatud Tallinnas ja Tartus elektriautode renditeenus ELMO Rent.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles