Tesla paljastas oma patendid

Urho Meister
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla elektriauto Model S.
Tesla elektriauto Model S. Foto: SCANPIX

Ilusate elektriautodega ilma teinud Tesla Motors astus pretsedenditu sammu ning andis oma tehnoloogilised saladused konkurentidele kasutada.

Nagu rõhutab ettevõtte tegevjuht Elon Musk, on nende eesmärk edendada keskkonnasõbralike sõiduriistade võidukäiku planeedil.

Luksuslike «elektrikate» tiivul kasumisse tõusnud Tesla kingib oma patendid rivaalidele ning loodab, et samm toob alla tööstusharu kulud ja avab uusi ärivõimalusi, kirjutab Financial Times.
«Me usume, et Tesla, teised elektriautode tootjad ja kogu maailm lõikavad kasu ühisest ja kiiresti arenevast tehnoloogiaplatvormist,» ütles Musk. «Tesla ei lähe patentide pärast kohtusse kellegi vastu, kes heas usus meie tehnoloogiat kasutada tahab.»

Miljardärist Musk on juba ammu rõhutanud, et elektriautode lai levik on tema jaoks tähtsam kui Tesla enda edu. Patente rivaalidele pakkudes loodab ta samuti, et elektriautode turu avardudes vähenevad nende laadimisinfrastruktuuri kulud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles