Vaata, milline oli esimeses kvartalis enimmüüdud auto maailmas

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota Corolla.
Toyota Corolla. Foto: SCANPIX

2014. aasta esimeses kvartalis oli maailma enimmüüdud auto taas Toyota Corolla. Selle tõdemuseni jõudis konsultatsioonifirma Focus2Move, kes avaldas järjekordsed andmed ülemaailmsest autoturust, kirjutab Whatcar?.

Teisel kohal platseerus Ford Focus, kolmandale tõusis Volkswagen Golf. 2013. samal perioodil oli kolmandal kohal Hyundai Elantra, mis tänavu on langenud viiendale kohale.

Eestis ülipopulaarsetest linnamaasturitest on maailma müüduim Honda CR-V, mis üldtabelis on 11. kohal. Toyota RAV4 asub 18. positsioonil, Volkswagen Tiguan temast ühe koha võrra tagapool. Kia Sportage asub 27-ndal ning Nissan Qashqai 31. kohal.

Võrreldes möödunud aasta sama perioodiga on kasvanud nii Honda CR-V, kui Toyota RAV4 müük.  Honda kasv pärineb peamiselt Euroopast, kus jõudis müügile uue 1.6 i-DTEC mootoriga esiveoline versioon. RAV 4 uue versiooni müük ei olnud aasta tagasi aga lihtsalt veel täit hoogu sisse saanud.  

Honda CR-V hoiab ka Eesti autoturul kindlalt müüduima linnamaasturi tiitlit, olles ühtlasi enimmüüdud auto mudelite lõikes. 7 kuuga on Eestis müüdud 560 Honda CR-V-d, 529 Škoda Octaviat, 404 Toyota Aurist, 402 Nissan Qashqaid ja 375 Toyota RAV4. Ka möödunud aasta Eesti müüduima auto tiitel kuulus Honda CR-V-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles