General Motorsi autode süütelukuvea tõttu on hukkunud juba 42 inimest

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
General Motorsi autod Chevrolet salongis.
General Motorsi autod Chevrolet salongis. Foto: Reuters / Scanpix

Vähemalt 42 inimest on General Motorsi sõidukites, kus on vigane süütelukusüsteem, hukkunud ja 58 on vigastatud, selgub viimasest raportist.

General Motorsisse palgatud Kenneth Feinberg, kes vastutab kompenseerimisfondi eest, on saanud alates augustist 251 väidet surma- ja 2075 vigastusjuhtumi kohta. 100 neist on tunnistatud õigustatuks, kirjutas BBC.

General Motors on kompensatsioonifondi eraldanud 400 miljonit dollarit. Miljonites GMi autodes oli süütelukusüsteemi viga, mille tõttu võis süütevõti äkiliselt ise ennast keerata ja auto seisma jätta.

GM on sellel aastal kutsunud üle maailma tagasi rohkem kui 29 miljonit autot – seda on rohkem, kui nad 2013. aastal autosid üldse müüsid. Siiski ei ole kõikide tagasikutsumiste põhjuseks vigane süütelukusüsteem.

GM toodab sõidukeid 37 riigis kolmeteist brändi all: Alpheon. Chevrolet, Buick, GMC, Cadillac, Holden, HSV, Opel, Vauxhall, Baojun, Jie Fang, UzDaewoo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles