Itaallased soovivad osta Niva kaubamärgi

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AvtoVAZ.

Itaalia firma Pininfarina S.p.A. soovib General Motorsilt osta ära ameeriklastele kuuluva Niva kaubamärgi.


Pininfarina on Venemaa meedia teatel huvitatud läbirääkimistest ameeriklastega, et saada Niva kaubamärk enda omandisse. Juhul kui tehing õnnestub, positsioneeritakse Niva bränd mõne teise brändi alla, kirjutab Whatcar.ee.

Praegu puudub küll selgus, kes on Pininfarina varjus huvitatud Niva omandamisest ning millise olemasoleva tootja tiiva alla kaubamärk koliks.

Hetkel on Pininfarina seotud Alfa Romeo, Fordi, Mitsubishi, Volvo, Ferrari ja Maseratti mudelite tootmisega.

Lisaks on Pininfarina esindajatel plaanis pidada läbirääkimis AvtoVAZ’iga Venemaal ja Itaalias uuenenud Lada 4X4 ehk klassikalise Niva tootmise üle, põhjuseks mainitud sõiduki küllaltki suur populaarsus Euroopa mägisemates piirkondades.

Niva tootmiseks plaanib ettevõte ära kasutada neid tootmisvõimsusi, mis olid varem kasutusel Mitsubishi Pajero Pinin’i tootmiseks. Hetkel selle konveieri töö seisab.

 Veel soovib Pininfarina pakkuda Renault’le ja AvtoVAZ’ile abi uue kandmiku väljatöötamisel ning kogu Lada mudelivalikule ühtse korporatiivdisaini väljatöötamisel.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles