Ilmataat andis hoobi automüügile Ameerikas

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued Fordi pikapid müügisalongi ees Texase osariigis.
Uued Fordi pikapid müügisalongi ees Texase osariigis. Foto: Spencer Platt / AFP

USA automüüjate aktsiad läksid langusesse pärast seda, kui suurte tegijate saavutused Wall Streeti ootusi alt vedasid – jäised olud on ostjad autopoodidest eemal hoidnud.

Nii Ford Motor, Fiat Chrysler kui General Motors pidid veebruari osas kandma ette ennustustest nigelamad müüginumbrid. Esimesed kaks tõid süüdlasena esile kibeda külma, kirjutab Financial Times.

Eriti hullusti läks Fordil: müük kukkus aastatagusega kõrvutades 2 protsenti, kuigi prognoositud oli 5,8-protsendilist kasvu.

Investoritele oli langus ebameeldiv üllatus, sest autotööstus – USA majanduse taastumise mootor – on teinud toredat kiirendust eriti suuremate ja kallimate masinate vallas ning kogu maal on tootmisele gaasi antud.

«Mistahes nõrkus ... jääb ilmselt lühiajaliseks ja kui ilm läheb ilusamaks, peaks trend märkimisväärselt paranema,» usub Deutsche analüütik Joseph LaVorgna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles