Internet Explorer 9 teenib kasutajatelt kiidusõnu

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Time.com nendib, et Microsoft näib oma uute lahendustega kõige paremini hakkama saavat siis, kui miski neid ohustab.


Väljaanne meenutab üheksakümnendate aastate keskpaika, mil Bill Gates ja tema Microsofti kaasvõitlejad leidsid, et tollane Netscape Navigator võib kujutada Windowsile tõsist ohtu.

Seepärast otsustati Windows 95 välja tuua koos Internet Exploreriga, mida saatis kiire edu.

2004. aastal hakkas Microsofti käest aga turgu ära kiskuma Firefox. Microsofti jaoks ei parandanud olukorda ka Exploreri vahepealsed versioonid 7 ja 8. Kuni eelmisel nädalal tuli välja Internet Explorer 9 (IE9).

Eestis tegutseva Developers Teami eestvedaja Gunnar Peipman tõdeb oma blogipostituses samuti, et Microsoft on IE9 arendamisega taas kätte saanud õige kursi.

«Kui algul arvasin, et tulekul on järjekordne IE versioon, mis ennast sama tuima ja elutuna järjekorda võtab kui liigselt haibitud, kuid vähe pakkuv IE8, siis proovimise tulemusel avastasin enda käes hoopis uue toote, mis lõpuks ometi püüab maksimaalselt arvestada kasutajate heaolu ja mugavusega,» leiab ta.  

Peipman lisab, et esimene tõsine hämmingukoht IE9 puhul oli tema kiirus.

«See brauser on tõesti kiire ja paistab, et lõpuks on Microsoft siiski hakanud muret tundma IE käekäigu pärast. Tore on, sest siiani on mu nõudlikumates arenduskeskkondades kasutusel Chrome.

Ja seda just tänu kiirusele ja mugavusele. Leidsin nii uut ja lahedat kui ka omajagu igasuguseid kiikse – viimaseid võib vabalt esineda, sest oma sisemuses on IE muutunud väga kõvasti.»

Developers Teami täpsemat ülevaadet IE9-st on võimalik lugeda siit.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles