Google oli kaks aastat tagasi väga lähedal Tesla ostmisele

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model S
Tesla Model S Foto: SIPA / SCANPIX

Tesla Motorsi asutaja ja tegevjuht Elon Musk oli 2013. aasta alguses valmis pankrotiga silmitsi seisva autotootja 6 miljardi dollariga Google´ile maha müüma, kirjutab Bloomberg.

2013. aasta mais teatas elektriautode tootja Tesla Motors üllatuslikult oma esimesest kvartalikasumist, milleni jõuti tänu oodatust suurem nõudlusele Model S elektrilise sedaani järgi. Sellest sai firma ajaloos oluline verstapost ning pikalt kahjumitega maadelnud autotootja aktsia kallines lühikese ajaga viiekordseks.

Vaid mõned kuud varem oli ettevõte tellimuste puudumise tõttu aga pankroti äärel ning Elon Musk oli viimases hädas pöördunud oma sõbra, Google´i juhi Larry Page´i poole ettevõtte müümise sooviga. Musk soovis firma eest saada 6 miljardit dollarit ning lisaks 5 miljardit dollarit investeeringuid uutesse tehastesse.

Page oli tingimustega nõus ning mõlema osapoole juristid hakkasid vastava lepingu detaile ette valmistama.

Samal ajal kui toimusid täiendavad läbirääkimised ja kokkulepped, algas aga ooamatult Tesla elektriautode müügibuum  - autotootja müüs tuhandeid sõidukeid, kvartalikäive kasvas üle poole miljardi dollari ning tegevuskasum oli esimeses kvartalis 11 miljonit dollarit.

Kuna Musk ei vajanud oma elektriautole enam päästjat, jättis ta läbirääkimised pooleli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles