Jaapani autotootjad kutsuvad ka Eestis autosid tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Defektsete turvapatjade tõttu kutsutakse tagasi muu hulgas ka osa 2006-2008 valminud Honda Civicuid. Pildil Honda Civicute monteerimine koostetehases Indias 2007. aastal.
Defektsete turvapatjade tõttu kutsutakse tagasi muu hulgas ka osa 2006-2008 valminud Honda Civicuid. Pildil Honda Civicute monteerimine koostetehases Indias 2007. aastal. Foto: Vijay Mathur / Reuters

Jaapani kolm suurimat autootjat, kes on teatanud vähemalt 6,5 miljonit auto tagasikutsumisest, plaanivad seda teha ka Eestis. 

Nissani kommunikatsioonijuht Taina Erkkilä sõnas, et tegu on 2013. alanud tagasikutsumiste jätkuga, mis puudutab aastal 2004-2006 toodetud Nissaneid – näiteks Epitrail ja Almera. «Kokku kutsutakse Eestis tagasi mõnisada autot,» sõnas ta.

Sama plaan on ka Hondal. «Kuna neljapäeval tuli värske info, siis antud hetkel numbreid, palju on neid autosid on Eestis või Euroopas, täpselt öelda ei saa. Tegelikult on see seotud varasema kampaaniaga, mis sai alguse eelmise aasta lõpus,» ütles Honda Baltikumi järelturuteeninduse juht Kaupo Veegen BNSile.

Kui mullu novembris alanud kampaanias olid 2002-2004 vahemiku autod, siis nüüd sõltuvalt mudelitest laiendati seda vahemikuni 2006-2008. «Vahemikku täiendati, kuna need kasutavad sama tüübi turvapatju. See puudutab Civicut, Accordi, teatud tehaste toodetud Jazzi. See sõltub tootjatehastest, et mis ajal ja mis allhanketehas on need padjad paigaldanud,» lisas Veegen.

ERRi uudisteportaal kirjutas neljapäeval, et Toyota kutsub Eestis osa mudelite turvapadja võimaliku vea tõttu tagasi 519 sõidukit. Jaapani autotootja Toyota teatas kolmapäeval, et kutsub üle maailma tagasi ligi 5 miljonit sõidukit, et vahetada välja potentsiaalselt defektne turvapadja käivitusmehhanism, mille on tootnud firma Takata.

Üle maailma kutsutakse tagasi vähemalt 6,5 miljonit autot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles