Bosch: isejuhtivaid autosid võiks tänavatel kohata juba viie aasta pärast

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google’i juhita auto, mis on näiteks USAs praegu lubatud kolmes osariigis.
Google’i juhita auto, mis on näiteks USAs praegu lubatud kolmes osariigis. Foto: SCANPIX

Saksamaa autodetailide tootja Bosch juhatuse liige Dirk Hoheisel ütles eilsel pressiüritusel, et kui lähiajal suudetakse lahendada kindlustuse ning juriidikaga seotud probleemid, võiks isejuhtivaid autosid tänavatel sõitmas kohata juba 2020. aastal, kirjutab Reuters.

Bosch, mille klientideks on teiste hulgas BMW ja Tesla, on jõuülekande ja sensoritega varustanud ka Google´i isejuhtivaid autosid. Ettevõte kahekordistas mullu radari- ja videosensorite müüki ning sama ootab Hoheisel ka käesolevalt aastalt.

Boschi toodetavad sensorid aitavad autodel neid ümbritsevat keskkonda jälgida ning saata vajadusel signaale kesksüsteemi, mis viib läbi automatiseeritud tegevusi - näiteks, kui sensorid tajuvad eespool oleva auto kiiruse langust, toimub automaatne pidurdus.

Mullu müüs Bosch autotootjatele rohkem kui 50 miljonit juhtimise assisteerimise süsteemide jaoks vajalikku sensorit ning viimase kahe aasta jooksul on ettevõtte vastavaid tehnoloogiaid arendavate inseneride arv kasvanud seitsmesajalt kahe tuhandeni.

Exane BNP Paribas analüütikute prognoosi järgi müüakse 2020. aastal maailmas 8,7 poolautomatiseeritud sõidukit, 2025. aastaks peaks see number olema kasvanud 22,7 miljonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles