Hiina autotootja tuleb Eestiga tutvuma

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GWMi poolt toodetud Phenom.
GWMi poolt toodetud Phenom. Foto: GWM.

Kuna Hiina autotootja Great Wall Motors (GWM) soovib varsti alustada oma sõidukite müügiga Eestis ning teistes Baltimaades, tulevad tehase esindajad lähiajal siinse olustikuga tutvuma.


«Tootja poolelt on asjad valmis ehk sõidukid on olemas. Millal antakse nende müügi avalöök, seda otsust pole veel tehtud. Kõigepealt tulevad tehase esindajad olukorraga kohapeale tutvuma,» märkis International Motors Nordic Baltikumi esindaja Ringo Rahumeel.

International Motors Grupil on olnud viimased 15 aastat Pekingis harukontor, mis on muuhulgas nõustanud Hiina autotootjaid ning aidanud neil leida luua Euroopa turul kontakte.

Kuna Hiina autotootja esindajate täpsem reisikava on alles koostamisel, ei osanud Rahumeel veel öelda, millal võiks külaskäik täpselt aset leida.

Ka ei osanud Rahumeel veel öelda, kas Hiina autode müüki võiks Eestis alustada veel sel aastal, kuna hetkel pole veel täpselt paigas edasimüüjate võrguga seotud kokkulepped. Need peaksidki sündima pärast tootja esindajate külaskäiku.

«Huvi asja vastu on küllaltki suur olnud,» kinnitas Rahumeel  võimalike edasimüüjate suhtumist Hiina sõidukite vastu.

Great Wall Motorsi (GWM) näol on tegemist autotootjaga, mis on asutatud 1976. aastal ning tegemist on esimese erakapitalil põhineva Hiina autotootjaga. Seejuures on GWM ka esimene Hiina autotootja, mis on noteeritud Hongkongi börsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles