Vahetatavast SIM-kaardist on saamas ajalugu

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SIM-kaardi sisestamine telefoni
SIM-kaardi sisestamine telefoni Foto: Igor Zarembo/RIA Novosti

Apple ja Samsung on asunud läbirääkimistesse mobiilsideoperaatoritega töötamaks välja täiesti uut tüüpi SIM-kaardi standardit, mis muudaks klientidel teenusepakkujate vahel liikumise märgatavalt lihtsamaks.

Täpsemalt käib jutt telefonidesse sisseehitatud SIM-kaardist nimetusega e-SIM, mis jääb sinna ka juhul, kui inimene teenusepakkujat vahetab. Seega kaob igasugune vajadus ühe operaatori SIM-kaardi vahetamiseks ning operaatori vahetamisel saab vajalikud muudatused teha seadmes, teatab Financial Times.

Uus standard võib saada valmis juba 2016. aastal. SIM-kaardi salve kadumine võimaldab tootjail muuta telefonid ka veidi õhemaks.

Mobiilsideoperaatoreid ühendav GSM Assotsiatsioon teatas Financial Times'ile, et enamik teenusepakkujaid, nende hulgas AT&T, T-Mobile omanik Deutsche Telekom, Vodafone, Telefonica ja Orange, on valmis e-SIM'ile üle minema. Ametlik leping telefonitootjate ja assotsiatsiooni vahel on siiski veel sõlmimisel.

Samas on olnud teada, et AT&T-d on häirinud Apple SIM lahendus, mis juba möödunud aastast alates võimaldab LTE iPad'i omanikel operaatorite vahel valida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles