Canoni uus kaamera filmib seal, kus inimsilm ei näe

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaamera Canon ME20F-SH
Kaamera Canon ME20F-SH Foto: Canon

Canoni täna tutvustatud uus tippklassi kaamera ME20F-SH on omadustelt hea töövahend kõigile neile, kel tarvidus filmida stseene pimeduses.

Nimelt on selle 30 000 dollarit (ca 27 000 eurot) maksva full-HD kaamera ISO väärtuseks koguni 4 miljonit, seega ei tohiks probleeme olla filmimisega ka kuupaisteta ööl – piisab valgustugevusest 0,00005 luksi. Kaamera ise on kompaktse ja peene disainiga ning peaks ettevõtte enda hinnangul sobima filme, tõsielusarju ja dokumentaale loovatele produktsioonifirmadele.

Just pimeduses valgustundlikkuse kasvatamiseks on Canon lasknud 1080p-ni alla ka resolutsiooni. ME20F-SH-l on 35-millimeetrise täiskaadriga CMOS-sensor, mis muudabki kaamera nii eriliseks ja ka kalliks.

Foto: Canon

Ootuspäraselt on kaameral 3G/HD-SDI ja HDMI väljundid ning 2,5 ja 3,5 mm mikrofonipesad. Lisaks RS-42 port, et ühendada kaamera video- ja audioliidestega.

Kaamera jõuab müüki detsembris.

Allikas ja spetsifikatsioon: Canon

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles