Mobiilimängude esivanem Angry Birds sai täna järje

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andgry Birds 2 on tulekul
Andgry Birds 2 on tulekul Foto: Rovio

Mobiilimängude maailmas 2009. aastal turuletulekuga revolutsiooni esile kutsunud Angry Birds sai täna, kuus aastat ja kolm miljardit allalaadimist hiljem, ametliku järje – poodidesse ilmus Angry Birds 2.

Angry Birds 2-e  saavad endale tänast laadida Androidi ja iOS’i kasutajad. Mäng ise on kasutajatele täiesti tasuta, kuid võimalus on teha rakendusesiseseid oste.

Muude uuenduste seas saab nüüd mängukeskkonnas korraldada võistlusi ja suhelda teiste mängijatega. Ilmunud on oodatult uusi tasemeid ja tegelasi, mängijail on võimalus ise sobivaid linde valida.

Soome mängutootja Rovio on Angry Birds’ile loonud neil aastail 14 erinimelist kõrvalmängu, valminud on lego-nukud ja tuleval aprillil peaks ekraanile jõudma ja täispikk multifilm.

Rovio tegevjuhi Pekka Rantala sõnul kulus ettevõttel uute strateegiate ja tegelaste loomiseks ligi kolm aastat.

Samas pole turg enam muidugi see, mis kuue aasta eest, Angry Birdsi ootavad nüüd ees sellised mobiilimängude gigandid nagu Monument Valley, Device 6, Minecraft, Crossy Road, Goat Simulator, Five Nights at Freddy's ja tuhanded teised. Igal nädalal tuleb turule ligi 5000 tasuta mängu, mille eemsärgiks on teenida just virtuaalsete kaupade eest mängu sees.

Rovio teenis mullu 158,3 miljonit dollarit tulu, mis on 9 protsenti vähem kui aasta varem. Möödunud aastal koondati ettevõttest ka 110 töötajat.

Allikad: Google Play, WSJ

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles