Uberi väärtuseks hinnatakse juba üle 50 miljardi dollari

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Transpordivahendusettevõtte Uber äsja lõppenud investeerimisvooru tulemusena on ettevõtte hinnanguliseks väärtuseks juba 51 miljardit dollarit, kirjutab Wall Street Journal.

Lõppenud investeerimisvoorus kogus ettevõte veidi alla miljardi dollari, algseks eesmärgiks oli aga lausa 1,5-2 miljardit dollarit.

Seejuures on tähelepanuväärne, et 2009. aastal asutatud Uber ületas 50 miljardi dollari piiri kiiremini kui omal ajal Facebook, millel kulus selleks alates ettevõtte sünnist pea seitse aastat.

Nimekamateks osalejateks olid Wall Street Journali andmetel tarkvarahiid Microsoft ning India meediakontsern Bennett Coleman & Co. Kokku on Uberisse selle sünnist peale  raha paigutatud juba üle 5 miljardi dollari.

Uberi käive oli Wall Street Journali allikate andmetel mullu veidi üle 400 miljoni dollari, kuid käesolevalt aastalt oodatakse juba kahe miljardi dollari suurust müügitulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles