Sony esitles kahte uut ja tugevat keskklassi nutitelefoni

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sony M5
Sony M5 Foto: Sony

Sony esitles täna kahte uut nutitelefoni Xperia M5 ja Xperia CV Ultra – mõlemad keskklassi nutitelefonid, millel korralikult kvaliteeti ja vastupidavust tõstvaid uuendusi.

C5 Ultra suurimaks omapäraks on vast asjaolu, et sel on sarnaselt põhikaameraga ka esimese kaamera kvaliteet tõstetud 13-megapiksli peale ja nii – seda nähtavasti eelkõige kvaliteetsemate selfie-piltide võimekusele mõeldes. Mõlemad kaamerad on varustatud Sony Exmor RS sensorite, HDR’i ja eelseadistatud režiimidega, teatab Sony.

Foto: Sony

Lisaks on sel telefonil koguni kuuetollise suurusega Full HD kvaliteediga IPS ekraan, 1,7GHz 64-bitine Octa-core protsessor, keskklassile vastavalt korralikud 2 GB operatiivmälu ja 4G-tugi. Aku peaks Sony teatel sel telefonil vastu pidama lausa kaks ööpäeva ja videoid saab Jaapani telefonitootja kinnitusel järjest vaadata täpselt 7 tundi ja 47 minutit. Mudelite värvid saavad olema valge, must ja läikiv piparmündiroheline ning telefoni raam alumiiniumist.

Xperia M5 muudab aga keskklassi seas tõeliseks tegijaks lausa 21,5-megapiksline põhikaamera ning võimekus teha 4K kvaliteediga videoid. Lisaks on põhikaamera varustatud 5x Clear Image Zoom tehnoloogiaga, mis peaks objekti suurendamisel kvaliteedi kadu märgatavalt vähendama. Samas on ka sel mudeleil  esikaamera sarnaselt C5-ga 13-megapiksline ning sel mudelil on veidi tagasihoidlikumalt mõõdukas 5-tolline ekraan.

Foto: Sony

Lisaks on Sony otsustanud teha M5-st järjekordse veekindla telefoni. 3 GB RAM-i peaks selle mudeli muutma vägagi kiirelt töötavaks ning varustatud on see 64-bitise 2.0 octa-core protsessoriga. Aku vastupidavust lubab tootja kahe ööpäeva kanti.

Nii C5 kui M5 mälu saab väliskaardi abil tõsta kuni 200 GB-ni ning olemas on nii ühe kui kahe SIM-kaardi pesaga mudelid.

Mõlemad telefonid peaksid kättesaadavad olema augusti keskpaigast, kuid Sony pole veel teatanud, mis riikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles