Apple ei ole enam Hiina mobiilituru liider

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Xiaomi asepresident Hugo Barra ja ettevõtte uus toode Mi Note
Xiaomi asepresident Hugo Barra ja ettevõtte uus toode Mi Note Foto: Jeff Chiu/AP

Kohalikud mobiilitootja Xiaomi ja Huawei tõukasid teises kvartalis maailma suurimal mobiiltelefonide turul Hiinas esikohalt Apple’i nutiseadmed.

Enam kui 40 miljardi dollarit väärt ettevõtteks loetav Xiaomi on asunud Hiina mobiiliturgu juhtima 15,9 protsendise nutiseadmete turuosaga. Järgneb möödunud kvartaliga võrreldes 48-protsendist müüginumbrite kasvu näidanud ettevõte Huawei 15,7 protsendiga.

Apple on langenud Hiinas kolmandaks ning talle järgnevad  Samsung ja Vivo, teatab turuanalüüsiettevõte Canalys’.

Portaal Techcrunch avaldas täna ka teise turu-uuringuettevõtte Counterpoint Research näitajad, mis kinnitavad esikolmiku positsioone ja toovad välja k Apple’i seadmete turuosa numbri, milleks on 12,2 protsenti.

Apple’i tulemust ei peeta aga sugugi pahaks, kuna tema lipulaevad iPhone 6 ja 6+ pole enam sugugi uued. Samsungi kannatused Hiina turul on arusaadavad, kuna Xiaomi ja nüüd ka Huawei on oma keskklassi seadmetega turul tugeval positsioonil.  Korea ettevõtet pole see mõjutanud siiski lootust kaotama – just Hiinas tutvustati esimesena maailmale oma superõhukesi keskklassi uusi telefone, kuid tulemused pole veel edust rääkinud.

«Apple ja Samsung on mõlemad kasvatanud oma müügitegevusi Hiina turul, laienedes kiiresti oma seadmetega kaetust nii tuntud suurpoodides kui väikestes ja keskmistes telefonide jaemüügikauplustes,» ütles Canalys’ analüütik Jingwen Wang. «Xiaomi on tohutu surve all, et järgnevates kvartalites oma positsiooni säilitada.»

Xiaomi müüs eelmisel aastal 60 miljonit mobiiltelefoni ja üritab sel aastal jõuda sarnaselt Huaweiga 100 miljoni telefoni müümiseni. Ettevõte asunud juba mobiile müüma Brasiilias, kuid mitte veel Euroopas ja USA-s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles