Tuleviku BMW märkab valgusfoore pikalt enne juhte

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EnLighten rakendus
EnLighten rakendus Foto: The Newxt Web

Iga juht teab, et viimases kui ühes valgusfooris põlevad punased tuled just siis, kui ollakse sihtkohta lootusetult hilinemas.  Kuid BMW on hilinejate elu lihtsustamas uue integreeritava lahendusega.

Nimelt teeb Saksa autotootja EnLighteni nimelise iOS’i rakenduse kättesaadavaks oma iDrive pardaarvutis , et anda juhtidele ette teada lähimate valgusfooride tulede hetkevärvi ja selle muutumise ennustatavat aega, vahendab The Next Web.

Rakendus saab seda kõike valitud linnade elanikele pakkuda, kuna on ühendatud valitud linnade liikluskorraldussüsteemidega ja kombineerib need andmed auto asukohaga GPS-andmete alusel.

Lisaks analüüsib rakendus auto kiirust ja asukohta, et anda juhile teada, kas tal on piisavalt aega ristmiku ületamiseks või oleks õigem seisma jääda.

Uuendus on hetkel kasutatav Salt Lake Citys, Oregonis ja Portalnd and Eugene’is.

Rakendus on iseenesest ka eraldiseivana allalaaditav nii Androidi kui iOS’i telefonidele ja see töötab hetkel smauti vaid mõnedes USA linnades - Orgeonis, Salt Lake Citys, Las Vegases, Walnut Creekis ja  Arcadia  - ja Uus-Meremaa linnas Christchurchis.

Allikas: BMW teade uuenduse kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles