Maailma Majandusfoorum nimetas TransferWise’i tehnoloogiapioneeride hulka

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transferwise'i aktsioon Barcelonas
Transferwise'i aktsioon Barcelonas Foto: TransferWise

Maailma Majandusfoorum avalikustas täna 2015. aasta tehnoloogiapioneerid – 49 eesrindlikku ja innovatiivset ettevõtet üle maailma; nimekirja kuulub ka Eesti päritolu rahvusvaheliste rahaülekannetega tegelev Suurbritannia ettevõte TransferWise.

49 ettevõttest koosnevasse lõppnimistusse valis TransferWise’i välja valdkonna ekspertidest koosnev žürii. Ühtegi Eesti ettevõtet pioneeride hulka ei pääsenud.

Valituks osutumine tähendab ettevõttele ligipääsu maailma ühele mõjukaimale äri- ja poliitilisele võrgustikule, samuti kutset Maailma Majandusfoorumi sügisesele kohtumisele Hiinas ning iga-aastasele tippkohtumisele Davosis, teatas TransferWise.

«TransferWise kuulub ettevõtete hulka, mis on väga teadlikud ülemaailmsetest kriitilistest probleemidest ja kes on otsustanud nende lahendamiseks oma panuse anda,» ütles Maailma Majandusfoorumi tehnoloogiapioneeride valdkonna juht Fulvia Montresor.

 TransferWise’i üks asutajatest Taavet Hindrikus märkis, et täna vahendab TransferWise rohkem kui 700 miljonit euro eest rahaülekandeid kuus.

«Seeläbi säästame oma klientide jaoks rohkem kui 31 miljonit eurot,» ütles Hinrikus. «Meie pikaajaline nägemus on, et raha liiguks vabalt ning inimesed oleksid õiglase finantssüsteemi keskmes.»

Nagu varasematel aastatel, olid ka sel aastal tehnoloogiapioneeride hulgas ülekaalus USA ettevõtted, mis moodustasid rohkem kui kaks kolmandikku kõigist ettevõtetest. Neile järgnesid Suurbritannia (4 ettevõtet, sh TransferWise), Iisrael ja Holland (2) ning Kanada, Saksamaa, Iirimaa, Itaalia, Rootsi ja Taiwan (Hiina).

Tehnoloogiapioneerid valis sadade kandidaatide hulgast välja ekspertkomisjon, mis koosnes 68 akadeemikust, ettevõtjast, riskikapitalistist ning tippjuhist. Liikmete hulka kuulusid näiteks Huffington Posti looja Arianna Huffington ja Business Insideri peatoimetaja Henry Blodget. Komisjoni võttis otsust tehes arvesse kriteeriume nagu innovatsioon, potentsiaalne mõju, töötava prototüübi olemasolu, ettevõtte elujõulisus ning juhtimine.

Varasemate tehnoloogiapioneeride hulka kuuluvad Google (2001), Wikimedia (2007), Mozilla (2007), Kickstarter (2011) and Dropbox (2011).

TransferWise’i lõid Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann 2011. aastal, et muuta rahvusvahelisi rahaülekandeid odavamaks ja läbipaistvamaks. Ettevõttel on täna enam kui 350 töötajat ja 360 valuutavahetussuunda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles