Tesla kahjum kolmekordistus

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla 85D ettevõtte Pasadenas (California) asuvas poes.
Tesla 85D ettevõtte Pasadenas (California) asuvas poes. Foto: SCANPIX

Elektriautode tootja Tesla teise kvartali kahjum kasvas peaaegu kolm korda, sest autode müügi kasv ei suutnud korvata kiirelt kasvanud investeeringuid.

Tesla kulutab suuri summasid linnamaasturi Model X loomisele, mis peaks välja tulema selle kvartali lõpus ning Nevada osariiki ehitatava hiiglasliku akutehase ehitamisse, mis peaks valmima järgmisel aastal. Ettevõtte pikaajaline ambitsioon on odavamate elektriautode turule toomine, mille raames peaks järgmisel aastal tutvustama ja turule tooma odavama Model 3.

Plaanid on kulukad ning hoiavad ettevõtte jätkuvalt sügavas kahjumis.  Tesla tegevuskahjum oli teises kvartalis 61 miljonit dollarit ning ettevõte alandas ka aasta müügiprognoosi, mille põhjuseks on hinnasurve ning dollari tugevnemine.

Ettevõttest voolab raha välja. Bilansis oleva vaba raha hulk kahanes kvartaliga 359 miljoni dollari võrra 1,15 miljardi dollarini, kirjutab The Wall Street Journal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles