Hinnete parandamiseks õpetajate arvuteisse häkkinud juhendaja mõisteti vangi

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pettuse asukohaks olnud kool
Pettuse asukohaks olnud kool Foto: Los Angeles Times

Lõuna California Orange’i maakonna kohus mõistis teisipäeval aastase reaalse vangistuse ja viieaastase katseaja juhendajale, kes paigaldas kooliõpetajate arvutitesse häkkimisseadmed ja aitas parandada õpilaste hindeid ning varastada teste.

Timothy Lance Lai mõisteti süüdi 20 arvutipettuse juhtumis ning kuritegelikus skeemis osalemises. Võimalik oleks olnud ka 16-aastane vangistus, kirjutavad Los Angeles Times ja Ars Technica.

Süüdistuse kohaselt soovitas Lai 2013. aasta algul Newport Beachis asuva Corona del Mar’i keskkooli tudengeil paigaldada klahvilogimise seadmed mitme õpetaja arvuti tagakülgedele. Selle tulemusel õnnestus tal salvestada  klaviatuuril trükitud sisselogimise andmed ning pääseda kuue kuu jooksul 19 korral kooli infosüsteemi, et parandada seal õpilaste hindeid.

Pettuse avastas üks õpetajatest, kuid selle aja peale, kui õpilased tunnistasid oma abimehe nime, oli too põgenenud juba Lõuna-Koreasse.  10 kuud hiljem võeti ta Los Angelese lennujaamas riiki sisenemisel siiski kinni.  

Tal oli kaasas ka USB-seade, mida pettuses kasutas. Seda oli küll sisust tühjendatud, kuid politseil õnnestus kustutatud andmed taastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles