Mazda tõstis veidi katet oma müstiliselt Koeru sõidukiseerialt

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mazda Koeru-kontseptsiooni sketš
Mazda Koeru-kontseptsiooni sketš Foto: Mazda

Mazda avalikustas esimese sketšilaadse foto oma uuelt müstilis-agressiivselt sõidukikontseptsioonilt nimega Koeru, mida esitletakse täies mahus maailmale järgmisel kuul Frankfurdi autonäitusel.

Paistab, et Koeru langeb kokku Mazda Kodo Soul of Motion disainikeelega – sellele viitavad näiteks teravad esituled ja kilbikujuline esivõre. Lisaks iseloomustab seda teistelegi crossover'itele omane pikk vööliin, madal katus ja  kena C-piilar, mis annavad autole peaaegu kupeesarnase välimuse, vahendab leftlinenews.

Koeru tähendab jaapani keelest otsetõlkes «ületama» või «kaugemale minema» ning selle mudelid saavad olema varustatud Skyactivi mootoriga. Enne ametlikku debüüti on see paraku ka kõik, mis selle kohta teada on.

Mazda pole seni ka teada andnud, kas Koeru tähendab eelkõige disainiuuendusi või viib see täiesti uue sportautode seeria väljatoomiseni järgnevatel aastatel.

Frankfurdi autonäitus algab juba 15. septembril, Koeru-kontseptsiooni tutvustatakse seal 17. septembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles