Tahvliturg on üsna lootusetult languses

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahvelarvutite müügi TOP 5 riigid
Tahvelarvutite müügi TOP 5 riigid Foto: Canalys

Tahvelarvutite müük on kogu maailmas suures languses ning analüütikute hinnangul pole hetkel näha ka allikat, mis selle taas tõusule võiks viia.

Aasta teises kvartalis langes tahvlimüük aastatagusega võrreldes 11 protsenti tasemele 42,5 miljonit seadet. Kusjuures langus puudutab kõiki maailma piirkondi ja pole märke kasvuootuseks, teatab uuringufirma Canalys.

Tahvelarvutite müük näitas aastaid plahvatuslikku kasvu ja jõudis haripunkti 2013. aasta viimases kvartalis. Ning edasi on aastane trend näidanud vaid langust.

Samas näitab statistika, et internetiseadmete seas on tarbijate suurimaks esmavalikuks üha suurema ekraaniga mobiiltelefonid. Uue lainena on seoses Windows 10 tulekuga hoogu sisse saamas ka kaks-ühes seadmed.

«Vaatamata tahvelarvutite  tarnete järsule halvenemisele on tabletid kindlasti selleks, et jääda,» ütles Canalyse analüütik Tim Coulling ja lisas, et tahvelarvutite turul on võimalik veel kindlasti kasu teenida.

Maailma viiest suurimast tahvliturust neljal juhib tahvlimüügi edetabelit Apple, erandiks on vaid Brasiilila.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles