Abielurikkujad värisegu – avalikustati maailma suurim kõrvalehüppajate andmebaas

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ashley Madissoni veeb
Ashley Madissoni veeb Foto: Avil Life Media

Häkkerid avalikustasid täna veebis maailma suurima abielurikkujate andmebaasi – avalikuks said Ashley Madisoni nimelise kõrvalhüppeteenuse 38 miljoni kliendi isikuandmed.

Keskkonna Ars Technica teatel sisaldab pakitud kujul 10 GB suurune BitTorrenti fail kasutajate andmete täispaketti – nende e-maile, kasutajaprofiile, rahaülekannete andmeid, koduseid aadresse, telefoninumbreid ja tutvusringkonda. Häkkerid tegid seda kättemaksuks selle eest, et Ashley Madisoni veebikeskkonna omanik Avid Life Media keeldus teenust ja selle kõrvaltooteid sulgemast.

Samas märgib Impact team, et osa andmeid – eriti naiste omad – võivad olla valekontod.

Foto: thenewtweb

Suurim löök sarnastele teenustele seisneb selles, et häkkerid avalikustasid ka nende kasutajate andmed, kes olid tasunud 19-dollarilise teenustasu oma konto sulgemise ja andmete täieliku kustutamise eest. See näitab, et raha maksti olematu sulgemisteenuse eest.

Avalikustatud krediitkaardiandmed on portaali PasswordsCon astaja Per Thorshimi andmeil ehtsad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles