Video: häkker kukutab drooni näpuvajutusega

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skeem drooni ründamiseks
Skeem drooni ründamiseks Foto: Michael Robinson/Ars Technica

Häkkerid on sel aastal vähemalt kahel korral tõestanud, et mängudroonide valmistajad pole just eriti palju mõelnud oma seadmete küberturvalisusele ja need lennumasinad üle WiFi alla kukutanud.

Täpsemalt on häkkerid sel viisil taevast alla toonud Parroti troonid ja seda osavalt demonstreerinud oma DEFCON-nimelisel kokkusaamisel , vahendab Ars Technica.

Häkker  nimega Ryan Satterfield kasutab demonstratsioonis WiFit et ühendada oma arvuti drooni turvamata võrgupordiga. Edasi piisab tal ühe sõna sisestamisest, et droon maha kukutada.

Teine häkker Michael Robinson kasutas ära drooni kasutamiseks loodud rakendust ja seadme avatud WiFi ühendust ning võttis üle drooni juhtimise.

Mõlemad rünnakud on üsnagi lihtsalt teostatavad  ning mõlemad häkkerid on Parrotit turvaaukudest teavitanud. Kurjade kavatsustega häkkerite jaoks loovad sellised turvaaugud hea võimaluse nii seadmetele kui inimestele kahju tekitamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles