Haamer langes: vaata, millised on praegu maailma kalleimad sõidukid

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monterey autooksjoni autod
Monterey autooksjoni autod Foto: Car and Driver

California kuulsatel Monterey autooksjoneil liikus viimase nädala jooksul tohutul hulgal dollareid – omanikku vahetas kokku vähemalt 805 autot koguväärtuses 400 miljonit dollarit.

Kuid kolm kallimalt müüdud autot olid:

3. koht – 1962. aasta Ferrari 250GT SWB Speciale, müüdi 16,5 miljoni dollari eest

Foto: Car and Driver

Selle auto esimeseks omanikuks oli Carrozzeria Betone juht Nuccio Bertone, kes disanis selle koos noore Giorgetta Giugiaroga. Autot näidati uuena Genfis ja Torinos ning hiljem Pebble Beach Concours d’Élégance autonäitusel aastatel 1982, 1997 ja 2003.

2. koht – 1961. aasta Ferrari 250GT California SWB Spider (kaetud tuledega), müüdi 16,830 miljoni dollari eest

Foto: Car and Driver

Asjaolu, et see auto oli orginaalis väljast metalliksinine ja seest punase nahkpolstriga ning värviti 60ndate lõpus üle, ei paista olevat auto väärtust kahandanud. Oksjonikorraldaja andmeil plaanib uus omanik siiski auto orginaalvärvid taastada. California Spiderid on maailma kallimad autod ja see lühikese teljevahega auto on selle heaks näiteks.

1. koht - 1964. aasta Ferrari 250LM, müüdi 17,6 miljoni dollari eest

Foto: Car and Driver

Üks 32-st Ferrari selle kuulsa seeria autodest. Sellel autol on pagasid ka võidusõidu ajalugu ning varustatud täielikult originaalmehhaanikaga, kuni selle 320-hobujõulise, 3,3-liitrise V-12 mootori ja viiekäigulise käigukastini.

Vaata Car and Driveri oksjonitel müüdud autode TOP-25 täispikkuses siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles