Apple palkas Tesla isesõitvate autode programmi tippinseneri

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i logo.
Apple'i logo. Foto: YUYA SHINO/REUTERS

Tarbeelektroonikaettevõte Apple meelitas enda palgale elektriautode tootja Tesla Motors isesõitvate autode programmi tippinseneri Jamie Carlsoni, kirjutab Reuters LinkedIni andmetele toetudes.

Tegu on järjekordse viitega sellele, et seni peamiselt personaalarvutite, nutiseadmete ning internetipõhiste teenuste turul tegutsenud Apple soovib hakata ühel või teisel viisil tegutsema ka autoturul.

Alates jaanuarist on ettevõte palganud mitu inseneri, kes on tegelenud sõidukite automatiseeritud juhtimise arendamisega - Volkswagenist meelitati üle Megan McClain ning tippülikoolist Carnegie Mellon University vanemteadur Vinay Palakkode. Augustis suundus maailma kõige suurema börsiväärtusega tehnoloogiaettevõttesse ka protsessoritootjale Nvidia autode juhtimise assisteerimissüsteemide tarkvara arendanud Xianqiao Tong.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles