Sony hakkab tuleval aastal drooniteenuseid pakkuma

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Droon
Droon Foto: SCANPIX

Jaapani tehnoloogiakontsern Sony plaanib järgmise aasta esimesel poolel hakata pakkuma ehitus-, logistika- ning põllumajandusettevõtetele erinevaid drooniteenuseid, kirjutab Bloomberg.

Sony ja robootikafirma ZMP ühisettevõte Aerosense ehitab automatiseeritud droone, mille salvestatud kõrgkvaliteetset pilti on võimalik analüüsimiseks otse pilve saata. Aerosense loodab järgneva nelja aastaga kasvatada oma käibe 85 miljoni dollarini.

Sony, mille Xperia nutitelefonid ei ole suutnud viimasel ajal globaalset turuosa suurendada, loodab droonide abil oma digitaalkaamerate tehnoloogiat rahaks teha. Mehitamata õhusõidukite tööstuse suurus peaks juba ainuüksi USAs kasvama erinevate prognooside järgi järgneva kümne aastaga umbes 80 miljardi dollarini ning sektorisse on suuri investeeringuid teinud mitu tehnoloogiahiiglast, nagu Google, Qualcomm ja General Electric.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles