Rio de Janeiro keelustas Uberi teenuste pakkumise

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio de Janeiro keelab Uberi kasutamise
Rio de Janeiro keelab Uberi kasutamise Foto: SCANPIX

Rio de Janeiro linnavalitsus hääletas nädala alguses transpordirakenduse Uber teenuste keelamise poolt, kirjutab Reuters.

Selleks, et keeld jõustuks, peab sellele lähinädalatel oma heakskiidu andma ka linnapea Eduardo Paes.

Uber teatas, et jätkab linnas oma tegutsemist tavapäraselt, leides ühtlasi, et linnavalitsus hääletas oma kodanike liikumisvabaduse ja tehnoloogiaarengu vastu.

Varasemalt on kogu maailma taksojuhtidele suurt meelehärmi valmistava rakenduse vahendusel transpordi pakkumine keelatud ka Brasiilia suurimas linnas Sao Paulos. Sama probleemi ees on Uber ka mitmetes USA, Euroopa ja India suurlinnades.

Taksojuhid leiavad, et Uberi juhtide tegevus ei ole korralikult reguleeritud ning neil on palju vähem tegutsemiskulusid, mistõttu omavad nad ka kohalikul taksoturul teiste teenusepakkujate ees ebaõiglaseid eeliseid. Juulis organiseerisid rohkem kui tuhat Rio de Janeiro taksojuhti tipptunni ajal Uberi vastase protesti, tekitades suurlinnas liikluskaose.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles