Digitarga nädala nipp: Instagrami pildid ei pea olema enam ruudukujulised

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuenda oma Instagrami-rakendus ning jaga suuremaid pilte.
Uuenda oma Instagrami-rakendus ning jaga suuremaid pilte. Foto: instagram.com

Instagram, mis on telefonifotograafia üks populaarsematest väljunditest, kaotas ära piirangu, mis lubas üles laadida vaid ruudukujulisi pilte, julgustab tehnoloogiaportaal Digitark kõiki oma Instagrami-rakendust värskendama ja uusi pildiformaate mobiilis ja oma digiseinal testima.

Ruuduformaat oli algselt mõeldud austusavaldusena polaroidkaameratele, mis tegid samuti vaid ruudukujulisi pilte, kuid digiajastu tehnoloogia juures oli see pigem tüütuks piiranguks, vahendab Digitark portaali Techradar.

Nüüdsest on pilte võimalik üles laadida nende originaalformaadis. Kui eelnevalt tuli kogu pildi Instagrami mahutamiseks kasutada rakendusi nagu NoCrop, mis lisas pildile ääred ning muutis selle vajalikku formaati, siis nüüd piisab originaalpildi laadimisest Instagrami ning isegi panoraampildid jäävad kogu oma uhkuses samasuguseks kui need telefonis olid.

Kuvasuhte piirangu eemaldamisega muutus Instagram ka paremaks platvormiks reklaamile ning seda on juba ära kasutanud Star Warsi loojad, kes avaldasid oma Instagramilehel laiemas formaadis tiiseri sellel sügisel esilinastuvast uuest Star Warsi episoodist.

Rakenduse uuendus on nüüdseks juba saadaval ning kui sinu telefon rakendusi automaatselt ei uuenda, logi sisse Google Play Poodi või App Store'i, lae alla uuendus ning jaga pilte uutmoodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles