Uus Ford Mustang on Rootsis müügihitt

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuenda põlve Ford Mustang on esimene, mis Euroopas müügile tuleb.
Kuuenda põlve Ford Mustang on esimene, mis Euroopas müügile tuleb. Foto: ford.ee

Poole sajandi pikkuse vaheaja järel Euroopa turule tulnud Ford Mustang läheb Rootsis müügiks nagu soe sai.

«Meil on tellimusi 175 autole, millest jõuame sügise jooksul kätte toimetada sada tükki. See tähendab ilma käibemaksuta 40 miljoni krooni suurust käivet,» rääkis kolmandat põlve autokaupmehe ametit pidav Clas Månsson ärilehele Dagens Industri.

Månssoni Hallandis asuva ettevõtte Bilmånsson mullune kogukäive oli üle 150 miljoni Rootsi krooni (umbes 16 miljonit eurot). Sellelt aastalt ootab Månsson tänu Mustangite heale müügile rekordtulemust.

Rootsi ärilehe andmeil pole Ford Euroopas Mustangit müünud alates auto debüüdist aastal 1964. Kõik siin sõitvad Mustangid on imporditud USAst.

«Paljud ei teagi, et Mustang on Ford. See on nii tugev bränd,» ütles Månsson.

Eestis ja Soomes saabub uus Mustang müügile sügisel.

Kuuenda põlve Mustangi esmaesitlus Euroopas oli Barcelonas ühel ajal muu maailmaga 2013 detsembris. Autot koostatakse Fordi tehases Flat Rocki linnas Michiganis, aga selle kujundus pärineb tegelikult Euroopast, autoriks Fordi Saksamaa disainibüroos töötav bosnia päritolu disainer Kemal Curić.

Rootsi automüüjatel läheb tänavu üldse hästi: autode registreerimine tänavu juulis kasvas 18 protsenti võrreldes mullu sama kuuga, ning kokku on automüük näidanud kasvutendentsi juba pooleteist aastat järjepannu. Tänavune juuli oli üldse suurima automüügiga juulikuu Rootsis 1970. aastatest alates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles