Uber võttis sõitva Cherokee oma kontrolli alla saanud häkkerid palgale

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uber laiendab hoogsalt oma tegevust.
Uber laiendab hoogsalt oma tegevust. Foto: Reuters/ScanPix

Tehnoloogiaettevõte Uber palkas kaks autode turvalisusspetsialisti, kes said kuu alguses ülemaailmses tehnoloogiameedias kuulsaks Jeep Cherokee juhtimissüsteemi sissehäkkimisega, kirjutab Reuters.

Seni vastavalt mikroblogivõrgustikus Twitter ning turbefirmas IOActive töötanud Charlie Miller ja Chris Valasek on sellest nädalast Uberi palgal.

Ettevõtte teatel liituvad spetsialistid Uberi veebruaris Pittsburghis avatud tehnoloogiaüksusega Advanced Technologies Center, kus lisaks neile on tööl kümneid isesõitvate autode eksperte, kelle Uber meelitas üle tippülikoolist Carnegie Mellon University.

Miller ja Valasek suutsid autotootja Fiat Chrysleriga koostöös tehtud katsete käigus saavutada kontrolli sõiduki tarkvara üle ja juhtida auto konditsioneeri, kojamehi ja aknapesu, stereosüsteemi helitugevust ja ka auto pidureid ning kiirust.

Eksperimendi tõttu on häkkimist tõkestavate tarkvarauuenduste jaoks tagasi kutsutud juba sadu tuhandeid autosid.

Vaata ka häkkimiseksperimenti tutvustavat videot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles