IFA 2015: mida toovad maailma tehnoloogiahiiud välja maailmamessil

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IFA külastaja möödunud aastal
IFA külastaja möödunud aastal Foto: HANNIBAL HANSCHKE/Reuters

Maailma suurimad elektroonikahiiud tutvustavad selle nädala lõpus Berliinis algaval messil IFA 2015 traditsiooniliselt oma uusimaid lipulaevu.

Anname tootjate endi info, väljaande The Verge ja teiste abiga abiga ülevaate, mida suurematelt tarbeelektroonika tootjatelt sel aastal oodata võib.

SAMSUNG

Samsung tõttas sel aastal ajast plaanidest ette ja tutvustas oma uut, uhket, võimsat ja kallist lipulaeva – sel nädalal Eestiski müügile jõudvat Galaxy S6 Edge Plus nutitelefoni – juba mitme nädala eest. Samas anti viide ka sellele, mida oodata IFA-lt: järgmise taseme nutikella Gear S2. Kuigi seda seadet valitseb siiani suur müstika, võib arvata, et selle sisuks saab olema Samusngi Tizeni operatsioonisüsteem. Kuna kellad täidavad teatavasti nii ehete kui nutiseadmete rolli, eelkäijaga seoses oodatakse, et suuremaid arendusi saab seade just välimuse osas.

ASUS

Asus on samuti sel aastal ootusi üles kütnud just nutikellade valdkonnas ja maailma ootab nüüd uudiseid ZenWatch 2 müügilejõudmise kuupäeva ja hinda. Teada on, et ka Asus paneb kellade valdkonnas eelkõige rõhku disainile ja moele ning veidi vähem tehnoloogiale. Uus kell peaks tulema lausa 18 eri värvi, materjali ja disainiga. Taiwani ettevõte lubab ka, et uut kella ei tule laadida tihedamini kui neljapäeva tagant, et laadija ise on täiesti uut tüüpi magnetiga kellast kinni haarav ning et kell on täiesti veekindel. Pole välistatud, et Asus tuleb välja uudistega ka sülearvutite, tahvlite ja hübriidide segmendis.

MOTOROLA

Järjekordne kindel uudis nutikellade valdkonnas – tulemas on uus Moto 360. Lekkinud fotod räägivad delikaatselt uuendatud välimusest, mis jätab siiski kella ekraani allaossa iseloomuliku musta riba. Külgnupp paistab olevat liikunud kella 3 pealt kella 2 peale, mis viitab sellele, et kell on tulemas kahes eri mõõdus. Kell peaks saama ka täiesti uue kiibistiku.

SONY

Sony on üks vähestest tootjatest, kes tuleb messile oma uute telefonidega. Täpsemalt peaks tegemist olema mudeliga Xperia Z5, mille Premium mudel peaks olema ekraanidiagonaaliga 5,5 tolli. Sony peamiseks eesmärgiks messil võib olla oma telefonide tutvustamine USA turul, kus neid seni eriti saada pole. Kindlalt näitab Sony oma uusi tooteid kaamerate, televiisorite ja kantavate seadmete valdkonnas.

LG

LG on messi eel olnud vaata et aktiivseim ootuste üleskruvija väga laial nutiseadmete skaalal. Tulemas on ülikallis ja eksklusiivne LG Watch Urbane Luxe alligaatorinahast rihma ja 23-karaadise kulla elementidega. Teame ka rullikeeratavast ja taskusse mahtuvast täismõõdus klaviatuurist. Maailma tutvustatakse veel nelja uut OLED 4K ekraaniga telerit ja täiesti uut tahvelarvutit GPad II 10.1. Võimas eeltöö ja ootame tulemusi.

HUAWEI

Maailma kolmandaks mobiilitootjaks kasvanud Hiina ettevõttelt pole enne maailmanäitust just palju uudiseid otuste kohta tulnud. Oodatakse uue Force Touch tehnoloogia –tehnoloogia, mis arvestab kasutaja näpuvajutuse tugevusega -  esitlust ning uue Androidi peal töötava Huawei Watch’i lansseerimise aega ja hinda.

LENOVO

Lenovo  on märkamatult kasvanud maailma suurimaks arvutitootjaks ning uudiseid on kindlasti tulemas just sülearvutite osas. Lenovo on lubanud juba sel aastal maailmas müüki paisata näiteks 4K ekraani ja Xeoni protsessoriga äriklassi sülearvutid Thinkpad P50 ja P70, millel sisu kohati võimsamgi, kui tavapäraselt kontorilaua all seisvatel kolleegidel.

MICROSOFT

Microsofti puhul teame, et IFA ei ole kindlasti kohaks, kus ettevõte tuleks välja oma uute nutitelefonidega (Talkman ja Cityman). Samas pole sellel ettevõttel endal vaja teha just palju – pea kõik arvutitootjad üle maailma on oma arvutites niigi näitamas nende uut operatsioonisüsteemi Windows 10 – kogu turundus tehakse niigi ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles