USA salateenistuse agent mõisteti süüdi bitcoinide suurvarguses

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bitcoin Center New Yorgis
Bitcoin Center New Yorgis Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS

Kohus mõistis veel ühe USA salateenistuse endise agendi - sel korral Shaun Bridgesi nimelise mehe - süüdi 820 000 USA dollari väärtuses bitcoinide varastamises narkootikumide müügikeskkonna Silk Road uurimise käigus.

Bridges oli osaks uurimisrühmast, mis Silk Roadi uuris ja selle sulges. Keskkonna omanik Ross Ulbricht mõisteti eluks ajaks vangi juba mais, vahendab BBC.

Mees mõisteti seoses virtuaalraha vastamisega süüdi rahapesus ja õigusemõistmise takistamises.  Karistus määratakse mehele detsembris.

Bridges’i tabamine polnud sugugi kerge ülesanne, kuna ta oli oma osaluse varjamiseks skeemis loonud keerulise finantsmahhinatsioonide võrgustiku. Brdigesil oli uurimiseks ajaks tekitatud administraatori õigustega konto, mille abil muutis ta narkoärikate paroole ja kandis raha oma varjatud kontole. Edasi jätkus ülekannete jada, kuni lõpuks maandus raha kontole nimega Mt. Gox ja konverteetiti edasi juba dollariteks.

Juulis mõisteti USA narkokuritegude uurimise agentuuri agent Carl Force samuti süüdi Silk Roadi kasutajatelt bitrcoinide varastamises – seda summas 700 000 dollarit.

Silk Road pandi kinni oktoobris 2013.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles