Uus teenus viib kokku juhid, reisijad ja ka pakid

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus teenus Wisemile
Uus teenus Wisemile Foto: Wisemile

Eestis on verivärskelt loodud uus teenus nimega Wisemile, mis  kujutab endast sotsiaalset transpordivõrgustikku, kus reisijad ja pakisaatjad on kokku viidud sama teekonda sõitvate autojuhtidega.

«Autojuhid saavad kütusekulu tagasi teenida ning reisijad ja pakisaatjad ägeda, mugava ja kiire uksest ukseni transpordi, mis on oluliselt kiirem ja üldjuhul ka kaks korda soodsam kui aegunud ühistransport või kullerteenused,» ütles Postimehele teenust tutvustades Wisemile’i juht Arti Kütt.

Küti sõnul on äpp kasutajatele tasuta ja ilma igasuguse vahendustasuta. «Tahame sellega luua ulatusliku võrgustiku ja muuta loodud transpordivõrk kättesaadavaks e-poodidele ja teistele äriklientidele just linnadevahelises liikluses,» märkis ta.

Juba praegu on Wisemile beta versioon Androidi seadmetele saadaval.

Autojuhtidel tuleb teenust kasutades sisestada enda lähte- ja sihtkoht, valida sobiv marsruut, määrata väljumisaeg, vabade kohtade arv ning hind ühele reisijale või pakile. Edasi peab ta salvestama sõidu ning see saab nähtavaks kõikidele reisijatele, kes soovivad sarnast teekonda sõita, või siis ka pakisaatjatele.

Reisija või pakisaatja peab aga otsima soovitud teekonnal sobivaid sõite – talle kuvatakse sama teekonda sõitvad autojuhid ning ta saab valida väljumisaja, hinna, piltide ja varasema tagasiside põhjal parima sõidu ja teha check-in'i kõigest ühe klikiga.

Wisemile meeskonda kuuluvad SmartPosti, ON24 ja Garage48 loojad ning endised Skype'i ja Playtechi mobiilsete rakenduste insenerid.

Ettevõtte teatel on tema eesmärgiks muuta traditsioonilist transporditurgu. «Takso-, bussi- ning rongiettevõtted ja kullerfirmad pakivedude poolelt pakuvad äärmiselt ebaefektiivset, ebamugavat, aegunud ning kallist teenust. Wisemile muudab seda kõike luues ulatusliku sotsiaalse võrgustiku, kus saab vedusid teostada autodega, mis on juba nagunii kuhugi teel,» teatab ettevõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles