Huawei tuli välja uue nutitelefoni ja -kellaga

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huawei nutitelefon
Huawei nutitelefon Foto: Huawei

Huawei tutvustas täna Berliinis tarbeelektroonika messil IFA oma uut lipulaeva –  ergonoomilist, luksusliku disaini ja innovaatilise tehnoloogiaga nutitelefoni Huawei Mate S ning lisaks uut nutikella.

Huawei Mate S nutitelefonil on metallist korpus ja 5,5-tolline FHD AMOLED ekraan, mida katab 2.5D Gorilla Glass ning mida ääristavad 2,65 mm laiused küljeliistud. Telefon ise on 7,2 mm õhuke. Tänu kumerale tagakaanele sobitub see hästi peopessa, mis muudab seadme käest maha kukkumise võimaluse vähem tõenäoliseks.

Telefoni antenni ja metalli sujuvaks ühendamiseks on Huawei kasutanud nanotehnoloogiat ja saavutanud tänu sellele väga hea sileduse. Telefoni monoliitse metallkorpuse juures on rakendatud teisigi uusi tehnoloogiaid: teemantlõikamist, CNC-freesimist ja safiirklaasist kaamera objektiivi.

Huawei Mate S nutitelefoni puutetundlikud funktsioonid loovad kasutajatele uusi koostoime kogemusi oma nutitelefoniga suhtlemisel. Näiteks saab fotosid sirvides neid ühe sõrmepuudutusega eelvaates suurendada. See toimub olulisemalt kiiremini kui teiste telefonide puhul. Lisaks saab Huawei Mate S telefoni kasutada kaaluna.

Telefon on varustatud Fingerprint 2.0 tehnoloogiaga, mis on täiustatud versioon Huawei Mate 7 nutitelefoni sõrmejäljelugejast. See tehnoloogia suurendab sõrmejälje tuvastamise kiirust kuni 100 protsenti ja pakub senisest täpsemaid iseõppimise funktsioone. Sõrmejäljelugejat saab kasutada ka menüü teadeteriba haldamiseks, lisaks saab topeltpuudutusega kustutada lugemata sõnumeid, sõrmega üle ekraani libistades avada piltide eelvaate ning vastata kõnedele. Tänu nendele võimalustele on telefoni mugavam ühe käega kasutada.

Fingerprint 2.0 ja esmakordselt Huawei P8 telefonil tutvustatud Knuckle Control 2.0 tehnoloogiad lihtsustavad rakenduste vahetamist ja kuvatõmmiste tegemist. Need võimalused pakuvad uut kasutajakogemust – sõrmenukiga ekraanile C-d joonistades avaneb kaamera ja topeltkoputus ekraanile lindistab ekraanipildi videoformaadis. Tänu nendele võimalustele on iga puudutus innovatiivne kogemus.

Huawei Mate S 13-megapikslisel tagakaameral on RGBW andur, optiline pildistabilisaator, kahe värvitemperatuuriga LED-välklamp ja sõltumatu pildiprotsessoriga kaamera, mis üheskoos võimaldavad pildistada kiiremini ja parema kvaliteediga. Koguni 8-megapiksline kaamera on varustatud mahedate tuledega ideaalsete selfie’de tegemiseks.

Kaamera professionaalses režiimis saab muuta käsitsi ISO-tundlikkust, särikompensatsiooni, säriaega, värvustasakaalu ja fookust ning kasutada selliseid funktsioone nagu pildiotsija ruudustik ja abivälguga teravustamine. Reaalajas mustvalge filtri režiimil on mitu piksli tiheduse astet ja reaalajas intensiivsuse seadmine.

Foto: Huawei

Nutitelefonil on ka uuenenud salvestamisfunktsioon tänu kolmele mikrofonile, mis toetavad Huawei nutikat helisuuna algoritmi.Telefoni helisuunamise algoritmile salvestavad kolm mikrofoni heli telefoni asetusele vastavast suunast. Nii on salvestused selgemad ja taustamüra vähem.

Huawei Mate S nutitelefon jõuab müügile enam kui 30 riigis, sealhulgas Hiinas, Prantsusmaal, Saksamaal, Iisraelis, Hispaanias.  32 GB standardversiooni soovituslik jaehind on 649 eurot ja 64 GB kvaliteetversiooni soovituslik jaehind 699 eurot.

Nutikell sai šveitsiliku disaini

Huawei tutvustas IFA raames ka ametlikult Euroopas müügile tulevat nutikella. Šveitsi ajatutest kelladest inspireeritud disainiga klassikalise nutikella hind jääb sõltuvalt disainist vahemikku 399-699 EUR.

See on esimene nutikell Huawei kantavate seadmete perekonnas ja ühtlasi esimene nutikell turul, mis ühendab moe- ja tehnoloogiatööstuse. Tänu viimasele Google Android Wear versioonile ühildub Huawei nutikell nii Androidi kui ka iOS seadmetega.

Foto: Huawei

Android Wearil põhinev nutikell võimaldab mugavalt ja lihtsalt sõnumeid, e-kirju, kalendrit ja rakendusi hallata ning kõnedele vastata. Tänu Bluetooth ühenduvusele juhtmevabade kõrvaklappidega ja võrguvaba muusika allalaadimise toega, on aktiivse eluviisi harrastamine veelgi lihtsam. Häälkäskluste abil saab käivitada nii muusikat kui ka navigeerida kaardirakendusega. Lisaks saab häälkäskluse abil otsida oma kadunud telefoni.

Kell on traditsioonilistele käekelladele omase 42-millimeetrise diameetriga. Kell on unikaalse disainiga ja selle juhtnupp asub mugavalt kella kahe suunas.

Saadaval on roosast kullast, roostevabast terasest ja musta raamiga kellad. Lisaks saab eritellimusena soetada laias valikus kellasid, mille hulgas on nii klassikalise, luksusliku, äriklassi, naiseliku kui ka lihtsa disainiga kellasid.

Kellarihmade valikus on roostevabast terasest võrkrihmad, eri värvi lülirihmad, pruun ja must nahk.  Kellarihmasid on kerge vahetada – sobivad kõik 18 mm rihmad.

Kellal on 1,4-tolline ümmargune puutetundlik AMOLED ekraan, mis on kaetud kriimustuskindla safiirklaasiga ja ääristatud roostevabast terasest raamiga. Seadmel on sisseehitatud südamemonitor ja kuueteljeliline liikumissensor. Ekraani resolutsioon on 400 x 400 pikslit, 286 ppi ja kontrastsus 10 000:1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles