Panasonic toob tagasi legendaarsed Technicsi vinüülplaadimängijad

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1979. aastal turule tulnud Technics SL-1200MK2
1979. aastal turule tulnud Technics SL-1200MK2 Foto: Wikipedia/32bitmaschine

Jaapani tehnoloogiafirma Panasonic teatas, et kavatseb lähiajal uuesti tootma hakata maailma DJde seas standardiks saanud Technicsi professionaalseid vinüülplaadimängijaid, kirjutab Wall Street Journal.

Kui Technicsi kaubamärgi taaselustamisest sai kuulda möödunud aasta IFA elektroonikamessil, siis nüüd on Panasonicul DJ-dele ja audiofiilidele järgmine hea uudis.

Nimelt jõuab järgmise aasta märtsi ja ülejärgmise aasta aprilli vahel müügilettidele uue otseülekandetehnoloogiaga varustatud Technicsi plaadimängija, mis peaks Panasonicu väitel olema vääriline järglane kuulsale SL-1200 seeriale.

1965. aastal toonase Matsushita ehk praeguse Panasonicu kaubamärgina tegutsemist alustanud Technics  oli üks esimesi plaadimängijate tootjaid, mis avastas 1970date alguses üha kasvava professionaalsete DJde turu. 1972. aastal müüki jõudnud SL-1200 oligi loodud toona veel lapsekingades klubimaastiku tarbeks ning seda saatis algusest peale tohutu menu. 25 aasta jooksul tehti tooteseerias 10 uuendust, uusim mudel SL-1200MK6 tuli turule 2007. aastal.

2010. aastal teatas Panasonic kogu maailma DJde kurvastuseks, et seoses kontserni kaubamärkide konsolideerimisega on lõpp ka uute plaadimängijate arendamisel ja tootmisel.

Sellegipoolest on paljud maailma tipp-DJd kvaliteedi ja vastupidavuse poolest tuntud Technicsi seadmetele truuks jäänud, nende populaarsus on sundinud turul tegutsevaid mainekaid rivaale tootma SL-1200 seeria peaaegu täpseid koopiaid.

2010. aastal võttis SL-1210 mängija oma püsikollektsiooni ka mainekas Londoni Teadusmuuseum, nimetades seda «oluliseks seadmeks, mis on tänapäevast maailma kujundanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles