Samsung tehnoloogiamessil: nutivalve, nutiuni, nutipesu ja… veel kord nuti

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi uus nutipesumasin
Samsungi uus nutipesumasin Foto: Samsung

Samsung näitas Berliinis toimuval Euroopa suurimal tarbeelektroonika messil IFA 2015 eelkõige inimese kodu ja igapäevase eluga seotud nutistusse kuuluvaid uudistooteid - ökosüsteemi plaanitakse liita sisuliselt kõike, alates autodest ja lõpetades pesumasinatega.

«Oleme kindlad, et nutistu teeb tarbeelektroonika alal revolutsiooni ja see on meie võimalus näidata, kui kaugele oleme vaid aastaga jõudnud. Uusimat tööstusrevolutsiooni ei tõuka tagant mitte tehnoloogia, vaid inimeste ootused ,» ütles Samsung Electronicsi turundusjuht dr W.P.Hong

Samsungi peatooteks eilsel esitlusel oligi eri nutitooteid siduv koondmõiste nimega SmartThings ehk nutistu. Selle keskmes on jätkuvalt Samsung SmartThings Hub, millel on nüüd võimsam protsessor, mida saab kasutada videojälgimiseks ja voolukatkestuse korral kuni 10-tunnise vastupidavusega varuaku.

Privaatne ja turvaline videojälgimine võimaldab inimestel igal ajal otseedastust vaadata, kuid salvestab videot üksnes ootamatu sündmuse – näiteks esiukse avamise – korral.  Ohuolukorra tekkel annab see teavitusi näiteks siis, kui koju on sisse murtud, tööle on hakanud suitsuandur või tekkinud üleujutus.

SmartThingsi asutaja ja juht Alex Hawkinson ütles, et Samsung SmartThings Hub andurid ja uuendatud mobiilirakendus tulevad Ameerika Ühendriikides turule täna, Suurbritannias järgmisel nädalal ning ülejäänud Euroopas 2016. aasta jooksul.

Teleka taga saab nüüd muretult uinuda

Nutistu teiseks suuremaks uudiseks oli Samsung SleepSense, mis aitab Samsungi teatel tarbijatel oma und paremini mõista ja teha vajalikke muudatusi unekvaliteedi tõstmiseks.

Foto: Samsung

Lapik ketas, mille sisse on paigaldatud andurid, tuleb asetada voodimadratsi alla ja selle kaudu on võimalik jälgida kontaktivabalt inimese pulssi, hingamisrütmi ja liigutusi une ajal. Seadet saab ühendada nii Samsungi seadmete kui ka teiste tootjate nutistuseadmetega – näiteks lülitab see kasutaja uinumisel automaatselt välja teleri ning reguleerib kütet ja konditsioneeri.

SleepSense'i igapäevaseid unearuandeid saab näha kasutaja nutitelefonis ning nende põhjal pakub rakendus ekspertnõuandeid ja soovitusi lähtudes iga inimese ainevahetusest.

Samsung AddWash – tark ja nutikalt juhitav pesumasin

Veidi hajameelsete ehk meie kõigi  rõõmuks tuli Samsung Berliinis välja ka maailma esimese pesumasinaga, mis laseb uudse lisamisukse kaudu pesutsükli igas punktis pesu lisada. Kerge vajutus seadme peatamisnupule paneb pöörleva trumli seisma ja võimaldab masinasse pesu lisada.

AddWash pakub uue pesukvaliteedi ka õrnade, ainult käsitsi pesuks mõeldud kangaste puhastamiseks pesumasinas, sest nüüd saab neid masinasse lisada otse loputustsükli alguses.

 AddWash pesumasinat saab juhtida nii Android- kui iOS-seadmelt. Tarbijad saavad masinat jälgida ja käitada eemalt ning mitmesugused teavitused laekuvad otse nende nutitelefonile. Uus WW8500 AddWash aitab uue SuperSpeed tsükliga pesta kiiremini ja paremini – näiteks tavakoguse pesu peseb masin puhtaks vähem kui tunniga.

Pesuvahendi tõhusamaks mahaloputamiseks on kasutusel SuperSpray-funktsioon. Täiustatud ecobubble-funktsioon tekitab paksemaid mulle, mis tavalise vee ja seebi seguga võrreldes läbistavad kangast 40 korda kiiremini ning tagavad suurepärase pesu ka külma veega.

Koostöö BMW ja Volkswageniga

Lisaks pesumasinate ja unemonitoride on Samsung asunud nutistu ökosüsteemi liitma ka mitme tuntud autotootja sõidukeid.

Nimelt integreeritakse peatselt Samsung SmartThings BMW autodesse ja Samsung SmartThings Hubi teavitusi hakatakse kuvama otse auto armatuurlauale. SmartThingsi rakendus omakorda laseb kontrollida teie BMW tehnilist seisundit ning seda koguni eemalt lukustada ja avada.

Lisaks rääkis Samsung IFA-l lähemalt oma partnerlusest Volkswageniga, kus MirrorLinki abil pakutakse autojuhtidele uut rakendust Car Mode for Galaxy. See on juhitav nii puute kui häälega (S-Voice abil), võimaldab mugavalt ja ohutult kõnesid pidada, lemmikmuusikat kuulata või sihtkohta jõudmiseks juhiseid pärida.

Rakendus loeb valjusti ette ka saabunud tekstisõnumid. Car Mode for Galaxy mobiilirakenduse abil saavad kasutajad kõiki rakenduse pakutud funktsioone nautida ka siis, kui autol need funktsionaalsused puuduvad.

Koostöös Volkswageniga integreeritakse ka Volkswageni rakendus kantavatele seadmetele, mis Euroopas tuleb turule järgmisel kuul. Rakendus ühendab uue Samsung Gear S2 mitmete Volkswageni sõidukitega ja tagab lihtsa ühenduse autoga otse teie randmelt. See pakub võimaluse leida kergelt oma auto parkimisplatsil, lülitada kuumal päeval enne auto juurde naasmist sisse konditsioneer või hallata oma elektri-Volkswageni akusid.

UHD ökosüsteemi lisandub olulist sisu ja partnereid

Samsung on ette võtnud ka UHD-ökosüsteemi laiendamise ning selleks on loodud partnersuhted selliste firmadega nagu Netflix, Amazon, Wuaki, Chili, Strefa VoD, Videoland, Videoload, TVN ja Viaplay, samuti regionaalsete levipartneritega kogu Euroopas nagu Canal Plus ja HD+, mis kõik toodavad ülemaailmsele tarbijale UHD sisu.

Lisaks on Samsung sõlminud sidemed Gameflyga, mis pakub tellimusteenust, mis toob inimeste elutuppa maailma mängud, vajamata selleks konsoole, kaableid ja plaate.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles