Käivitus maailma esimene Ultra HD kvaliteedis telekanal

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli teadlased leiutasid viisi, kuidas kalleid satelliitide kaitsmiseks oksüdeerumise ja erosiooni eest.
Tartu ülikooli teadlased leiutasid viisi, kuidas kalleid satelliitide kaitsmiseks oksüdeerumise ja erosiooni eest. Foto: SES

Satelliidioperaator SES ja  New Yorgi moe-, meelelahutus- ja elustiilisaateid pakkuv telejaam Fashion One Television LLC käivitasid sel nädalal maailma esimese globaalse Ultra HD kvaliteedis telekanali  Fashion 4K

Kanal on nähtav ka Euroopa ning Põhja ja Lõuna-Ameerika vaatajatele, selleks tuleb küll omada katusel oma satelliiditaldrikut, mis tuleb seadistada SES’i peamisele orbitaalpositsioonile 19,2 kraadi idas.  

SES-i kommertsdirektori Ferdinand Kayseri sõnul on Fashion One on oma tootmisformaati HD-st Ultra HD peale uuendanud juba 2014. aastast ning nüüd on tal ulatuslik Ultra HD sisuteek, millele õiguseid ta omab sajaprotsendiliselt.

Fashion One 4K edastab hetkel värskeimat moe- ja meelelahutussisu, nagu näiteks aktiivse elustiilisarja «Modellide jooga» uusi hooaegasid, kulinaarseid seikluseid pakkuvat seriaali «Mood taldrikul»  ja jätkusuutlikule moele keskenduvat dokumentaalsarja «Ökomood».

Tavapärasest HD-ülekandest neli korda selgem, seni maailma parima resolutsiooniga Ultra HD numbrite keeles 2160p ja 3840x2160 pikslit) tähendab vaatajate jaoks teravamaid detaile, sujuvamaid jooni ning rikkalikumat värvipaketti.

Eesti Rahvusringhääling teatas mõne nädala eest, et asub oma kanaleid 7. septembrist kaabellevi klientidele näitama sammu võrra tagapool – HD-kvaliteedis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles