Dell investeerib Hiinasse 125 miljardit dollarit

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Dell
Michael Dell Foto: AP Photo / Scanpix

Maailma suurimate PC-tootjate hulka kuuluv Dell plaanib järgmise viie aasta jooksul investeerida Hiina turul 125 miljardit dollarit, vahendab Reutersi ettevõtte tegevjuhi Michael Delli sõnu.

Lenovo ja HP järel maailma suuruselt kolmanda personaalarvutite tootja hinnangul peaks investeeringud andma ekspordile ja impordile 175 miljardi dollari suuruse süsti ning hoidma sellega Hiinas alles üle miljoni töökoha.

«Internet on Hiina edasise majanduskasvu mootoriks ning selle potentsiaalil pole piire,» ütles Michael Dell pressiavalduses.

«Dell järgib põhimõtet «Hiinas, Hiina jaoks» ning kohandab kõik oma kohaliku üksuse strateegiad rahvuslike poliitikatega vastavaks,» ütles Dell, lisades, et ettevõtte suurendab riigis ka oma teadus- ja arendustegevuse meeskonda.

Dell on Hiinas tegutsenud viimased kaks aastakümmet. Kaks aastat tagasi börsilt lahkudes oli ettevõtte aastakäive Hiina turul umbkaudu 5 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles