Ametlik: uus Microsoft Office saabub ülejärgmisel nädalal

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Excel
Uus Excel Foto: Microsoft

Microsoft teatas eile ametlikult, et uus versioon kontoritarkavarast on valmis ja kauaoodatud Office 2016 saab üle maailma kättesaadavaks 22. septembril ning põnevaid uuendusi on saamas ka Apple'i uute nutiseadmete kasutajad.

Uuendatud Office sisaldab mitmeid olulisi kaasajastusi, näiteks dokumentide üheaegse redigeerimise võimalust, hoida dokumente sünkroonitult Onedrive-pilves ja palju muud. Näiteks on kogu tarkvara saanud ka uue - tumedama - väljanägemise, sellele on lisatud «Tell me» abistaja ning ka automaatne piltide orienteeritust tuvastav ja parandav süsteem. Outlook võimaldab uuenduse järel valida, kas alla laadida 1, 3, 7 või 14 päeva vanuseid e-kirju.

 Microsoft tuleb samaaegselt välja nii Wordi, Exceli, PowerPointi, OneNote’i, Outlook, Skype’i ärirakenduse, Projecti, Visio, Accessi kui Publisheri uue versiooniga.

Mis puutub kodukasutajatesse, siis Windowsi tootejuht Baltikumis Rasmus Reimo on öelnud, et Office 2016 on Windows 10-st eraldiseisev ja eraldi litsentseeritav toode. Küllaga saab Windows 10-le poest tasuta alla laadida järgmised Office rakendused: Word, Excel, PowerPoint ja OneNote.

Ettevõtete osas teatas Microsoft eile oma ajaveebis, et need, kes juba kasutavad Office 365  ProPlus versiooni, saavad jätkuvalt edasi igakuiseid turvauuendusi ning 22. septembril saabuvad nende jaoks ka kõik Office 2016 uuendused.

Samas võtab Microfosft kasutusele uue süsteemi nimega «Current Branch for Business», mis lisaks igakuistele turvauuendustele annab aastas vaid kolm kumulatiivset uuendust, et anda ettevõtetele uuenduste testimiseks rohkem aega.

Uuendused Apple’i toodetele

Microsoft teatas eile ühtlasi, et on loonud kontoritarkvarale uuendused spetsiaalselt uue iPad Pro, iOS9 ja nutikellade platvormi WatchOS 2 jaoks. Nende hulgas multitegumi tarvis (kaks rakendust üheaegselt ekraanil avatud) ning juhtmevaba klaviatuuri, Outlooki, Translatori ja Apple Watch’i tarvis.

Foto: Microsoft

Kasutades uue iPad’i multitegumit, saab nüüd kerge vaevaga tõsta näiteks Excelist numbreid valmivasse presentatsiooni.

Mis puutub juthmevabasse klaviatuuri, siis näiteks Outlooki saab avada uue e-maili kombinatsiooniga ⌘n ning liikuda rakenduste Email, Calendar, Files, People ja Settings  vahel kombinatsioonidega  ⌘1, ⌘2, ⌘3, ⌘4 ja ⌘5.

Foto: Microsoft

Apple’i nutikellade kasutajad saavad aga nüüd oma seadme ekraanile ka Outlooki kalendri märguandeid, uute e-kirjade teadaandeid ja palju muud. Lisaks pakub nüüd Microsofti rakendus Translator otsa kellaekraanil tõlkeid löhtudes inimese asukohariigist – öeldes kellale näiteks Mehhikos «Good Morning!», kuvab kell kasutajale vaste «Buenas tardes!».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles