Apple lükkas ümber uute teenustega kaasnenud infolekke kahtlustused

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i asepresident Phil Schiller tutvustas uute iPhone 6s ja iPhone 6s andmeid
Apple'i asepresident Phil Schiller tutvustas uute iPhone 6s ja iPhone 6s andmeid Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Eelmisel nädalal avalikkuse ette jõudnud  Apple’i uue mobiiltelefoni iPhone 6S kaks uut teenust on tekitanud asjatundjais kasutajate andmete lekkimise muret, kuid Apple lükkas need kahtlused otsustavalt tagasi ja kinnistas, et andmed on turvatud ja krüpteeritud.

Jutt käib teenustest Live Photos ja alati töös olevast häältuvastusteenusest „Hey Siri“. Neist esimene salvestab liikumisi kokku kolm sekundit kaamera ette jäävat enne ja pärast seda, kui kasutaja midagi pildistab, ning asub seetõttu andmeid salvestama kohe, kui kasutaja kaamerarakenduse avab.

Apple teatas vastuseks kriitikute pahameelele, et automaatselt tehtud pildid ja liikumine ei salvestu jäädavalt kasutaja seadmesse, pilveteenustesse ega kuskile mujale. «Kuigi kaamera jäädvustab «Live Photo« režiimis pidevalt, ei salvestata 1,5 sekundit enne, kui kasutaja vajutab kaameranupule. Varem salvestatud pilte ei salvestata kasutaja seadmesse ega saadeta seadmest välja,» kinnitas Apple NDTV teatel.

«Hey Siri» teenus on aga selline, mis on igaks juhuks alati töös, kuna peab olema valmis kasutaja hääle peale tegutsema asuma. Seega on tekkinud kasutajatel kahtlus, et see salvestab pidevalt ümbritsevaid helisid. Ka selle teenuse osas teatas Apple, et ei salvesta mingil juhul seda, mida kasutaja telefoni juures räägib enne seda, kui teenus on «Hey Siri» käsklusega aktiveeritud.

«Häälte kuulamise tulem kirjutatakse pidevalt üle ning on kasutused selleks, et rakendus võimalikult väikese reageerimisajaga avada. Kui kasutaja on otsustanud Siri välja lülitada, kustutab Apple kasutaja tuvastamiseks salvestatud häältuvastuse andmed ning õppimisprotsess algab otsas peale,» teatas Apple.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles