Google palkas isejuhtivate autode üksuse etteotsa autotööstuse tippjuhi

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google arendatav isesõitev auto pole küll eriti nägus, kuid sisaldab futuristlikke süsteeme.
Google arendatav isesõitev auto pole küll eriti nägus, kuid sisaldab futuristlikke süsteeme. Foto: Google

Google teatas, et ettevõtte isejuhtivate autode arendusüksust hakkab juhtima endine Hyundai USA regiooni tegevjuht John Krafcik, kirjutab Bloomberg.

Seni isesõitvate autode projekti juhtinud Chris Urmson jätkab ettevõtmise tehnilise poole eest vastutamisega. Google´i teatel ei plaani ettevõte ise autosid tootma hakata.

Krafcik on automaailmas tuntud tippjuht. Viimaseks töökohaks enne Google´it oli autode veebipõhise müügikeskkonna Truecar juhtimine, kuid enne seda töötas ta kümmekond aastat Hyundai USA üksuse juhina, suurendades Lõuna-Korea autode läbimüüki regioonis rohkem kui 50 protsendi võrra. Samuti on ta karjääri jooksul töötanud 14 aastat Fordi heaks, olles mitmetel autode arendust juhtivatel positsioonidel, näiteks mudeliseeria Expedition/Navigator peainsener.

1988. aastal tõi ta tehnikaülikooli MIT teadusväljaandes Sloan Management Review üldisesse kasutusse väljendi paindlik tootmine (i.k lean production), millega kirjeldas viise, kuidas Jaapani autotootjate tehased suutsid toona oma USA ja Euroopa rivaalidest produktiivsemad olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles