Ajaleht: BMW uus juht soovib Apple´iga koostööd teha

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW i3
BMW i3 Foto: WhatCar?

Saksamaa ajalehe Süddeutsche Zeitung andmetel otsib BMW uus juht Harald Krüger viise, kuidas hakata tehnoloogiafirmadega nagu Apple senisest tõhusamat koostööd tegema, vahendab Reuters.

BMW on mõistnud, et järgmise generatsiooni sõidukeid ei saa ehitada ilma telekomi- ja tarkvarafirmade suurema panuseta, samas kui Apple on uurimas isesõitvate autode turgu, kirjutas Süddeutsche Zeitung.

Eelmisel aastal külastas Apple´i tegevjuht BMW peakorterit ning tehnoloogiaettevõtte tippjuhtidele anti muuhulgas ka ülevaade sellest, kuidas toimub elektriauto i3 tootmine.

Apple´i ja BMW vahel arenema hakanud dialoogi katkestas autotootja juhivahetus. Ühes oma esimestes intervjuudes väitis uus juht Krüger aga, et ka tema toetab tehnoloogiafirmadega partnerlussuhete loomist.

«Põhiline on see, et mõlemad partnerid peavad koostööst kasu lõikama, muidu see ei kesta kaua. Ning mõlemad ettevõtted peavad jagama samu põhimõtteid, näiteks andmekaitsega seonduvalt.»

Kui Krügerilt küsiti, kas BMW on kaalunud Apple´iga koos mõne mudeli loomist või kas ta üldse näeb Apple´it potentsiaalse partnerina, ei soovinud ta detailidesse laskuda.

«Las ma vastan üldiselt. On olemas mingi asi, mis teeb BMW ja Apple´i väga sarnaseks. Mõlemad ettevõtted omavad tugevat brändi.»

Süddeutsche Zeitungi andmetel oli BMW juhivahetuse kõrval teiseks olulisemaks põhjuseks, miks ettevõtete vahel dialoog mullu katkes, Apple´i soov uurida omaenda sõiduauto tootmise võimalusi.

BMW aga ei taha oma oskusteavet lihtsalt niisama jagada, kuna ei soovi muutuda tarkvaraettevõtete tarnepartneriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles