Uus tase: Sharp paneb müstilise hinnaga müüki 8K televiisorid

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sharpi uus 8K teler
Sharpi uus 8K teler Foto: Sharp

Tehnoloogia on üsna loomulikult alati sisutootjaist ja vahendajaist mitu sammu ees ja nii käib see ka televisioonimaailma kohta – ajal, mil Eestis tehakse esimesi katsetusi kohalike kanalite HD-kvaliteedis näitamiseks, on elektroonikatootja Sharp saanud valmis juba ülejärgmise põlvkonna televiisorid.

Sharp on uut Super Hi-Vision 8K ekraane sel aastal juba mitmel pool maailmas tutvustanud, kuid täna teatas ettevõte ametlikult, et 85-tolline versioon sellest imemasinast tuleb müüki 30. oktoobril, vahendab Engadget.

Mudeli nimeks saab LV-85001 ning tegemist on vaid professionaalseks kasutamiseks mõeldud monitoriga, kuna maailmas puudub  igasugune 8K kvaliteedis sisu, telejaamadest rääkimata.

Tegemist on 16-korda kvaliteetsema ekraaniga kui senine HD-kvaliteedis 1080p ekraan, selle LCD paneeli resolutsiooniks on 7680x4320 pikselit ning kasutusele on võetud Sharpi IGZO tehnoloogia.

Vaatamaks tegelikult ka 8K-kvaliteedis videot, tuleb sisend ühendada televiisoriga kõigi nelja HDMI-kaabli teel, et saavutada vajalik ribalaius. Kui kellegi on soovi endale selline televiisor hankida, tuleb pöörduda Sharpi äriteeninduse poole pöörduda ja olla valmis 133 034 dollari suuruseks väljaminekuks.

Asjatundjate hinnangul võiksid esimesed 8K kvaliteedis videod ja mängud valmida mõne aasta pärast. Jaapani telekanal NHK näiteks loodab esimesed sellise kvaliteediga saated eetrisse anda 2018. aastal.

Jaapani keele oskajad ja Google Translate’i usaldajad saavad lähemat infot 8K televiisorite kohta uurida siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles