Maailmas kogub tuure seksirobotite vastane kampaania

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seksirobotite vastane kampaania
Seksirobotite vastane kampaania Foto: campaignagainstsexrobots.wordpress.com/

Robotieetikud on käivitanud kampaania, mis kutsub üles keelustama seksirobotite arendamist üle maailma.

Seksuaalse naudingu pakkumiseks mõeldud mehhaanilised mänguasjad pole muidugi mingi hiljuti leiutatud nähtus ja riistvaraarendajad on hetkel astumas hoopis järgmist sammu, et liita nende külge tehisintellekt, vahendab Gizmodo.

Näiteks on olemas ettevõte True Companion, mis väidab, et saab juba sel aastal valmis maailma esimese seksroboti nimega Roxxxy. Vaatamata õhus olevatele küsimustele seoses selle mehhaanilise võimekuse ja eetilise poolega, on sellele 7000-dollarisele tegelasele esitatud juba tuhandeid eeltellimusi.

See on üks põhjustest, mis De Montfortu ülikooli eetik Kathleen Richardson ja tema ametivend Erik Billing Skvöde ülikoolist on alustanud kampaania nimega «Campain Against Sex Robots». Nad leiavad nimelt, et robotid lagundavad inimeste vahelisi avasuhteid ja kinnistavad suhtumist naistesse kui seksuaalobjektidesse.

Lisaks arvavad nad, et seksirobotid vähendavad tulevikus inimempaatiat, mis on saan areneda vaid vastastikuste inimsuhete kogemuse põhjal. Nad ei jaga aga seisukohta, et selliste robotite kasutuselevõtt võiks vähendada seksuaalset vägivalda ning olla abiks üksikutele inimestele.

Nad võrdlevad oma kampaaniat ka juba käivitatud üleilmse liikumisega, mille eesmärgiks on keelustada tapjarobotite loomist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles