5 omadust, mida kipume nutiseadme puhul üle tähtsustama

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutiseadmete valikul ei tasu liigselt tootjate poolt reklaamitud tehnilistesse näitajatesse kinni jääda, vaid lähtuda eelkõige enda vajadustest.
Nutiseadmete valikul ei tasu liigselt tootjate poolt reklaamitud tehnilistesse näitajatesse kinni jääda, vaid lähtuda eelkõige enda vajadustest. Foto: EMT ja Elioni e-pood

Uute nutiseadmete valimine on enamikule meist tehtud päris keeruliseks, sest tootjad keskenduvad uusi tooteid tutvustades palju tehnilistele pisiasjadele, selgitab tehnoloogiaportaal Digitark. Samuti reklaamitakse tarbijale erinevaid põneva nimega lisavõimalusi, mis võivad olla kasulikud, kuid mis nutiseadme ladusa töö tagamiseks ei ole tegelikult olulised, kirjutab portaal ning toob artiklis välja viis näidet nutitelefoni ja tahvelarvuti omaduste kohta, millest teinekord liigagi palju räägitakse.

Telefoni protsessori kiirusest ja tuumade arvust räägitakse palju. Konkurents on tihe ja telefonide tootjad üritavad uute mudelitega konkurente üle trumbata. Protsessor ehk CPU (Central Processing Unit) on sinu nutiseadmes justkui väike aju. Olgu tuumi kaks, neli või kaheksa ja protsessori kiiruseks 1.2GHz, 2GHz või rohkem, kuni nutiseade täidab oma otstarvet ja toimib ladusalt, on tegemist õnnestunud valikuga.

Kui seade on aeglane, teeb tihti taaskäivitusi või kuumeneb üle, ei lohuta meid isegi teadmine, et tegemist on hetkel kõige kiirema protsessoriga.

Kaamera pikslite arv (1 MP = 1 000 000 pikslit) näitab, kui mitmest pildipunktist koosneva foto suudab nutiseade teha. Suur megapikslite arv telefoni kaameral ei garanteeri veel hea kvaliteediga pilti. Kindlasti võiks ühel korralikul nutiseadmel olemas olla välk, mis on abiks olukordades, kus valgust pildistamiseks on vähe. 

Nii nagu digitaalse fotokaamera poolt tehtud pildid koosnevad pisikestest pildipunktidest, koosneb sarnastest täpikestest ka sinu nutiseadme ekraan. 

Telefoni ja tahvelarvuti ekraanil kuvatav pilt on pidevas muutumises ja seepärast muudavad pidevalt värvi ka pilti edasi andvad pikslid nutiseadme ekraanil. Nutiseadme ekraanile paigutatud pikslite arvu antakse edasi sellise näitajaga nagu resolutsioon. Full HD resolutsiooni puhul koosneb seadme ekraanil kuvatav pilt 1920-st horisontaalse ja 1080-st vertikaalse paigutusega pikslist.

Ekraani pikslitihedus annab aimu sellest, kui mitu pikslit on nutiseadme ekraanil paigutatud ühe pikkusühiku kohta.

Loe Digitargast lähemalt, kuidas võiksid mõjutada sinu telefonivalikut sellise tehnilised näitajad nagu kõne- ja ooteaeg, nutiseadme disain ja suur hulk muid tehnilisi näitajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles